Gaziantepli Iş Adamları Suriyeli Kardeşlerini Unutmadı

Kimse Yok Mu Derneği ve Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD),120 kişilik iş adamı...

Kimse Yok Mu Derneği ve Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD),120 kişilik iş adamı gurubunu Gaziantep’ten Kilis’e getirdi. İş adamları, Kilis’te bulunan Suriyelilerle buluştu. Suriyeli ailelere kumanya paketi dağıtan iş adamları duygu dolu anlar yaşadı.

Programa, Gaziantep Kimse Yok Mu Şubesi Başkanı Muzaffer Şirin, HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, Genç HÜRSİAD Başkanı Murat Hösükoğlu ve iş adamları katıldı. Gaziantep’ten Kilis’e gelen iş adamları Kimse Yok mu Derneği’nin Suriyeli mülteciler için kurduğu aş evinde iftar yaptı. Yardımseverler, Suriyelilerin kaldığı evlere ve çadırlara tek tek uğrayarak kumanya paketi dağıttı. Yardımların dağıtılması sırasında duygulanan iş adamları, “HÜRSİAD olarak Ramazan ayında lüks otellerde verilecek iftar bütçemizle yardıma muhtaç olan, zulüm altında olan ve ülkemize göçen Suriyeli kardeşlerimizle iftar sofrasını paylaşma kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

HÜRSİAD Başkanı “Suriyeli kardeşlerimizle şu Ramazan ayında bir arada bulunalım diye buraya geldik. İnşallah buradaki arkadaşlarımız da Suriye’deki olaylar düzelir de memleketlerine giderler. Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş. Ben kendimi onların yerine koyamadım. Allah onların yardımcıları olsun.” dedi.

Kimse Yok Mu Gaziantep Şube Müdürü Muzaffer Şirin, “Şu an sözün bittiği noktadayız. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Siz değerli iş adamları bu güne kadar elinizden gelen her şeyi yaptınız, bundan sonra da Allah'ın izniyle yapacaksınız. Elimizden geldiğince karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu sizin desteğinizle, Allah'ın yardımı ile oluyor. Bu insanlar bize muhtaç değil, biz onlara muhtacız. Bizler bir şeyler yapmak zorundayız. Çünkü insanlığımızı yerine getirmek için bunlar şart.” diye konuştu.

Yemeğin ardından, Kilis’teki okuma salonlarında okuyan Suriyeli çocuklar ilahi söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: