Gaziantepspor'da hakemden şikayetçi!

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, ligde hakem mağduru takımlar arasında olduklarını ileri sürerek, bundan sonra Gaziantepspor maçlarını yönetecek hakemlerin daha adil davranmalarını istedi.

Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, gözlerini bu hafta deplasmanda oynayacakları Ankaragücü maçını yönetecek hakeme çevirdiklerini, Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Hilmi Ok'tan tek isteklerinin, Galatasaray maçında galibiyeti ellerinden alan hakem gibi düşünmeyenlere görev vermesini beklediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de sağduyulu hakemlerin çoğunlukta olduğuna inandıklarını, bu işi layıkıyla yapacağına inandıkları çok değerli hakemlerin var olduğunu ifade eden Kızıl, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz bunları söylerken, öyle bazıları gibi yabancı bir hakem istemiyoruz. Türk hakemlerinin bu işin üstesinden gelebileceklerine inancımız tamdır. Zaten bu nedenledir ki çağrıda bulunuyoruz. Çünkü, kulüpler olarak bu ligi hakemlerin verdiği kararlarla ve çaldıkları düdüklerle bitireceğiz.

Ancak belirtmek gerekir ki, bazı hakem hataları bizim gibi kulüplerin canının yakmaktadır. Sadece Gaziantepspor'un değil, Turkcell Süper Lig'de ve profesyonel liglerde takımların çoğunluğu hakemlerden şikayetçi duruma gelmiştir. Ama Galatasaray maçında acıkça yapılan hatalar, naklen yayında tüm dünyanın gözleri önünde sergilenince, bizim tepkimizde haklı olduğumuz kamuoyunca anlaşılmıştır. Bugün Türkiye'de ve Dünyada herkes Galatasaray'ın bariz ofsayttan attığı golü konuşuyor.

Gaziantepspor'un uğradığı haksızlık görsel ve yazılı basında gündem oluşturmuştur. Sayın Hilmi Ok'tan Gaziantepspor adına ayrıcalık istemiyoruz. Tek isteğimiz takımımızın maçlarını yönetecek hakemlerin adil davranmasıdır. "

Reklam
Reklam

"TEPKİ VERECEĞİZ"
Kızıl, Sivasspor'la oynanan maçın henüz 3. dakikasında Tchani Deumi'nin direkt kırmızı kartla oyundan atılmasıyla başlayan, Fenerbahçe ile oynadıkları müsabakada 8 oyuncunun sarı kart görmesiyle devam eden, Beşiktaş maçının son dakikasında uzatmaların uzatmasının oynatılmasıyla mağlup duruma düşürülmelerinin henüz hafızalardan silinmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Denizlispor maçımızda hakemin en az 2 metre ofsayttaki oyuncuyu görmemesi ve attığı golü geçerli sayması sonucu bu hataların sebebiyet verdiği yenilginin ardından, şimdi yine kendi sahamızda Galatasaray karşısında ezici bir üstünlük sağlayarak, tüm ülkenin takdir ettiği bir oyun anlayışıyla 1-0 galip durumda iken, yanlış bir faul çalınması ve bu atışın kullanılmasıyla birlikte ofsayttan atılan bir golle 2 puanımızın çalınması, elbetteki tepki vermemezi gerektirmektedir. Bu maçta hem orta hakemin hem de yardımcı hakemin aynı anda peş peşe iki hata yapması kabul edilemez. "

"KULÜP VE CAMİAMIZA TAVIR ALMAYA KALKIŞMASIN"
Ankara'da hafta sonu oynayacakları Ankaragücü maçı başta olmak üzere tüm müsabakalarda tarafsız ve adil düdük çalacak hakem görmek istediklerini kaydeden Kızıl, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu haklı tepkimize karşılık olarak, hiç kimse kulüp ve camiamıza tavır almaya kalkışmasın. Bu olup biten hataları kapatmaya kalkışması Türk futboluna zarar vermekten öteye gitmez. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz; Gaziantepspor olarak yabancı hakemlere karşıyız ve Türk hakemlerine inanıyoruz. Hakem camiasında çok namuslu, dürüst ve bu işi bilen hakemlerimiz vardır. Elbette bazı hatalar oluyor ve bundan dolayı üzüntü yaşıyoruz, hatta mağdur ediliyoruz, ama MHK'dan isteğimiz, bu hataları yapan arkadaşları yeni bir testten ve eğitimden geçirerek yaptıkları hataların minimuma düşürülmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam