Gaziantepspor'dan 6 imza birden!

Gaziantepspor, daha önce anlaşmaya vardığı 6 futbolcuyu düzenlenen törenle renklerine bağladı. Celal Doğan tesislerinde düzenlenen imza törenine kulüp yönetim kurulu üyeleriyle katılan başkan İbrahim Kızıl, transferde ince eleyip sık dokuduklarını, sırf transfer olsun diye oyuncu almadıklarını söyledi.

Ara transfer döneminde kadroyu güçlendirme yoluna gittiklerini ifade eden Kızıl, şöyle konuştu: "Gaziantepspor'da transfer asla bitmez. Transfer konusunda çok titiz davrandığımıza inanıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Takıma gerçekten fayda sağlayacak oyuncuları transfer ediyoruz. İşimize yaramayacak, koşmayacak, formasını terletmeyecek oyuncuya para verme niyetinde değiliz. Ligin ikinci yarısında inşallah bir aksilik olmazsa Gaziantepspor'da her şey farklı olacak. Yeni aldığımız oyuncular kendilerini ispatlamış, kaliteli oyuncular. Gaziantepspor'a yararlı olacak isimleri kadromuzda topluyoruz."

Reklam
Reklam

Gaziantepspor'un, geçen sezon zor bir dönem yaşadığını, artık o günleri geride bıraktıklarını ifade eden Kızıl, "Gaziantepspor'un, istenilen başarıyı yakalayabilmesi için başarılı futbolculara ihtiyacı var. Şu ana kadar transfer ettiğimiz futbolcuların, bizi başarıya taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kızıl, De Nigris'i Ankaraspor'a sattıkları ve yeni transferler nedeniyle acımasızca eleştirildiğini, bunu asla hakketmediğini ifade ederek, "Gaziantepspor'a '50 bin dolarlık futbolcular alıyorlar' diye eleştiriliyoruz. Gaziantepspor'da 50 bin dolarlık futbolcu yoktur. Hepsi de birbirinden kaliteli, pahalı oyunculardır. Herkesi biraz daha insaflı olmaya çağırıyorum. Aldığımız oyunculara gelince, hepside kaliteli ve iyi futbolcular. Bunlar kulübede oturacak oyuncular değil. Transfer olsun diye yapmadık. Sokağa atılacak tek kuruşumuz dahi yoktur" diye konuştu.

Kızıl, daha sonra, önceden anlaşmaya vardığı 6 futbolcuya düzenlenen törenle imza attırdı. Konuşmaların ardından, Brezilyalı sol kanat oyuncusu İvan De Souza, Şilili forvet Manuel Neira, Belçika'dan orta saha oyuncusu Zola Batumona, Samsun'dan Samet Kılıç, Beşiktaş'tan kaleci Murat ve Galatasaraylı forvet oyuncusu Özgürcan ile mukaveleyi imzaladı.

Reklam
Reklam

Kaleci Murat Şahin ve Galatasaray'dan alınan Özgürcan ile sezon sonuna kadar kiralık olarak, İvan de Souza, Zola, Neira ve Samsunspor'dan Samet Kılıç'ın ise bonservisleriyle alındıkları öğrenildi.

Kızıl, yurt dışında bir forvet oyuncusu ile görüşmelerin sürdüğünü, bu transferi de şartların uygun olması halinde hemen gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

MELLİTİ VE HADZIBEGEÇ'İN PARASI FIFA'YA ÖDENDİ
Kızıl, Gaziantepspor'un, eski teknik direktörleri Faruk Hadzıbegiç ve Melliti'ye ödemediği paralar nedeniyle büyük cezalarla karşı karşıya kaldığını, kulübün zor durumda olmasına rağmen gereken parayı kendi imkanları ile bularak hesaba yatırdığını söyledi.

FIFA'ya giden Hadzıbegiç'in 260 bin Dolar, Melliti'nin ise 395 bin Avro'luk ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle şikayette bulunduğunu anımsatan Kızıl, "Bugün burada bunu ilk kez açıklıyorum. Kulüp zor durumda kalacaktı, puanımız silinecekti. Kulübümüz eğer bugün bu parayı ödemeseydi, FIFA tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimiz için belirlenen ücretlerin ödenmemesi halinde para cezası, puan silme veya küme düşürme cezası gelebilecekti. Hem transfer yapıp hem de ödenmesi gereken meblağı ödedim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam