Gaziantep’te 10 Dalda Kurtuluş Kupası Yarışları Yapılıyor

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü birbirinden güzel etkinlikler ile kutlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi...

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü birbirinden güzel etkinlikler ile kutlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "25 Aralık Kurtuluş Kupası"nın 10 ayrı dalda spor müsabakalarına ve turnuvalarına 5000'e yakın sporcunun müracat etmesi ile adeta katılım rekoru kırılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'te, çocukların, gençlerin Antep Savunması'nın önemini farketmeleri, tarihi değerlere sahip çıkarken, yaşamlarına daha fazla spor katmaları amacıyla planlanan bu tür etkinliklerin, önemli olan bugünü daha da anlamlandırdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Okçuluk Turnuvası ile başlayan 25 Aralık Kurtuluş Kupası, Futsal Turnuvası, Basketbol Turnuvası, Oryantring Yarışması, Masa Tenisi ve Güreş Turnuvaları ile devam ediyor. 30 Aralık 2012'ye kadar devam edecek turnuvalar Hokey Turnuvası ile sona erecek.

Turnuvalarda dereceye giren yetenekli takım ve sporculara özel ödüller verilecek. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliklere her geçen yıl daha fazla ilgi gösteriliyor. Süper ligdeki maçları aratmayacak sayıda izleyicilerin meraklı bakışları arasında sürdürülen yarışmaların heyecan içinde geçtiği belirtildi.

Gaziantep’in geleceği olan genç bireylerin gelişmesi adına, spora olan ilgilerinin daha da artması için, Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğin verileceğini belirten Başkan Dr. Asım Güzelbey, “Önümüzdeki dönemlerde uluslararası boyutta şampiyonaların düzenleneceğini şimdiden öngörüyorum. Gaziantep sporu ile kültür-sanatıyla, ekonomisi, turizmi ile Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olma yolundadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: