Gaziantep’te 15 STK temsilcisi yurtların yakılmasını kınadı

Gaziantep’te 15 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri Cizre ve Diyarbakır’da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı...

Gaziantep’te 15 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri Cizre ve Diyarbakır’da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurtları yakmaya çalışan art niyetli kişileri ve buna öncülük edenleri kınadı.
Gaziantep’te Kırkayak Parkı içinde bir basın açıklaması yapan grup, son günlerde ülkenin birlik ve beraberliğine kastı olan bölücü terör örgütünün, önce Cizre de, son olarak da Diyarbakır’da öğrenci yurtlarına yaptığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Grup adına basın açıklamasını Gaziantep İmam Hatipliler Mezun Derneği (GAİMDER) Başkanı Mehmet Taner yaptı.
Taner, terörün şimdiki hedefinin bu ülkenin adeta çimentosu olan, milli ve manevi değerlerin korunmasında en önemli rolü oynayan imam hatipler olduğunu ifade eti. Taner, şöyle dedi: “Bu zamana kadar, iş dünyasından, sanat dünyasına kadar birçok değeri yetiştiren imam hatipler... Amacı sadece dinini öğrenip, insanların da bunu hayatlarında tatbik etmesi olan, ömrünü bu yola adamak için yola çıkmış fidanlarımızın bu saldırılara maruz kalması bizleri derinden yaralamıştır. Yapılan bu menfur girişim, 72 milletin gökkuşağı olan güzel Türkiye’mizi, bir mozaik gibi renkli olan bu cennet vatanı kenetleyen yüce dinimize karşı yapılmıştır. İslam’ın değerlerini omuzlarında taşıyacak olan, barış mesajlarını, kardeşlik türkülerini hep bir ağızdan insanlara söyletecek olan insanlarımızın, çıktıkları bu yolun en başında aldıkları yarayı, bizler hep birlikte kapatacağız. Her zaman onların arkasında olup, çıktıkları bu güzel yolda, desteğimizi yanlarında hissetmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”
Amacı nifak sokmak olan kimselerin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını aktaran Taner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, İslam’ın bize öğrettiği düsturu kendimize şiar edindiğimiz müddetçe, yapılacak her türlü çirkinliğin karşısında, her zamanki gibi dik duracağız ve sımsıkı kenetleneceğiz. Etin tırnaktan ayrılmayacağını idrak edemeyen zihniyete, sağduyumuzla gereken cevabı vereceğiz. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, tüm insanlarımızla teröre boyun eğmeyeceğimizi göstereceğiz. Bu vesileyle, Cizre ve Diyarbakır’daki saldırılardan etkilenen kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”
Basın açıklamasına şu dernek ve vakıflar destek verdi: GAİMDER, GİMDER, GANİMDER, EĞİTİM–BİR–SEN, VAHDET VAKFI, ERDEMLİLER CEMİYETİ, BÜLBÜLZADE VAKFI, İHH, FURKAN VAKFI, ŞAHİNDER, AYDER VAKFI, SUFFA DERNEĞİ, ÖĞ-DER, ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ, İLİM ve HİKMET DERNEĞİ.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz