Gaziantep'te, 2. Su Sporları Festivali

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce "denizi olmayan şehir" Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen "Su Sporları Festivali"nde, Oğuzeli Belediyesi şampiyon oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce "denizi olmayan şehir" Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen "Su Sporları Festivali"nde, Oğuzeli Belediyesi şampiyon oldu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Alleben Göleti'nde düzenlenen festival, çekişmeli kano yarışlarına sahne oldu. Jet ski sporcularından Ali Komşusu da yarış aralarında gösteri yaptı.

Festivalde 21 takım yarıştı. 4'er takım halinde yapılan yarışmalar sonucunda finale Oğuzeli Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) takımları kaldı.

Reklam
Reklam

Finaller sonunda ise geçen yılın şampiyonu olan Oğuzeli Belediyesi takımı ikinci kez şampiyon oldu. Gaziantep Üniversitesi BESYO takımı ikinciliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımı ise üçüncülüğü elde etti.

Oğuzeli Belediyesi'nin kupasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey verdi. Güzelbey, Gaziantep'in son zamanlarda hep ilklere sahne olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük mozaik müzesinin yapılmış olması, kültür yolunun yapılmış olması, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahibi yapılmış olması ve en sonunda da bugün, hayal bile edilemeyecek şekilde Gaziantep'te su sporları yarışması yapılıyor. Gelişen ve güzelleşen şehrimize katkı sağladıkları için herkesi kutluyorum" dedi.

Yılda iki kez yapılan yarışmaların, bundan sonra her ay yapılacağının müjdesini de veren Başkan Güzelbey, "Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu yarışmanın organizasyonunu tamamen belediyemize almaya karar verdik. Yani artık Mayıs ve Ekim aylarında değil, hemen hemen her ay bu yarışmayı yapma kararı aldık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çeşitli etkinliklerin de yer aldığı festival, kupa ve madalya töreniyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: