Gaziantep’te “3. Ulusal Güvenlik Toplantısı”

Gaziantep’te, 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu ‘Tüm Boyutlarıyla Özel Güvenlik’ toplantısı yapıldı.Gaziantep Polis Meslek Yüksek...

Gaziantep’te, 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu ‘Tüm Boyutlarıyla Özel Güvenlik’ toplantısı yapıldı.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Oğuzeli Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, özel güvenlik alanındaki gelişmelerin değerlendirilmesi, uygulamada karşılaşılan sorunların tespiti, çözüm önerilerinin üretilmesi için bu alanda çalışma yapan akademisyenler ve uygulamacılar bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan sempozyuma, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda güvenlik personeli katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye’de son yıllarda özel güvenliğin geliştiğini belirterek, “Ülke genelinde özel güvenlik sektöründe çok ciddi bir gelişme sağlanmıştır. Ülke genelinde yaklaşık 250 bin, 300 bin kişinin çalıştığı ve yeni bir uygulama olması nedeniyle de bu güvenlik sektörünün çeşitli sorunları, sıkıntıları var. Gerek çalışanların, gerekse de bu sektörden hizmet alan kurum ve kuruluşların da kendilerine göre bir takım problemleri sıkıntıları var. İşte bu sempozyumda bunlar konuşulacak, tartışılacak ve bu sempozyum sonrasında yayımlanacak bildirilerle sorunların çözümü için ilgililere, yetkililere, bizlere yol gösterilecektir. Bunların bir kısmı ile ilgili mutlaka birtakım yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Milletvekillerimiz parlamentoda bu konuyu gündeme getirme şansları var. Bizler üzerimize düşen ne tür görevler varsa onları yapıp, yerine getirmeye hazırız. Ben bu sempozyumun ilimizde düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Güvenliğin önemine vurgu yapan Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, “Aslına bakarsanız bizim bu güvenlikle alakalı yakından uzaktan meslek olarak bir alakamız yoktur. Ama güvenlik hepimizi ilgilendiren bir konudur. Güvenliği olmayan bir milletin, ekonomisi, mali konuları, eğitim düzeyi düzgün olsa da güvenliğin olmadığı bir yerde huzurun olmayacağını hepimiz biliriz. Bu vesile ile güvenlik çok önemlidir dedik ve elimizden gelen bütün katkıyı vermeye gayret ettik. Dünyada güvenliğin olmadığı bir yerde huzurun olabileceği hiçbir yer yoktur. Kainattaki, dünyadaki her şey insan içindir. Her şey insanın huzuru, güveni, mutluluğu içindir. Hatta şunu da ifade edeyim dünyaya, dinlerin gönderilmesinin sebebi de insanın mutluluğu içindir. Yoksa insan olmazsa, insana hitap etmezse gönderilen hiçbir dinin de önem ve ehemmiyeti yoktur” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise, “Gaziantep’te bir yandan özel sektörün, bir yandan özel kamu kuruluşunun, bir yandan bir devlet üniversitesinin bir yandan da özel statü ile kurulan Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksek Okulu’nun bir araya gelerek gerçekleştirdiği böyle bir etkinlik örnek olması bakımından önemlidir. Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksek Okulu, yıllardır Gaziantep’te eğitim veren önemli bir kurumdur. Zaten çok değişik alanlarda değişik işbirlikleri sergiliyoruz. Bu anlamda da bir özel güvenlik sempozyumunda da birlikte olmak, ülkenin güvenliğine bir şeyler katacak olan, bu konuda bir vizyon geliştirecek çalışmaların yer alacağı bir toplantıda birlikte olmak bizim için değerlidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sempozyumu düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, kamu kurumlarında, eğitim kurumlarında, belediyelerde, sanayi kuruluşlarında, hastanelerde ve havaalanları gibi pek çok alanda özel güvenlik istihdamının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, “Hakkında koruma kararı bulunan kadınlarımızı korumak için erkek personelin görevlendirmenin de kendi içerisinde zorlukları bulunmaktadır. Bu nedenle bu görevin özel güvenlik görevlilerine bırakılması durumunda ciddi bir bayan özel güvenlik istihdamı oluşacağı açıkça görülmektedir. Özel güvenlik alanındaki sorunları ortaya koymak, güncel çözüm önerileri sunmak ve sektördeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yaklaşık 8 yıllık bir aradan sonra Gaziantep’te 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu düzenlemiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz