Gaziantep’te balık satıcıları denetimden geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, halkın sağlığı için gerçekleştirdiği denetleme çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep Büyükşehir...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, halkın sağlığı için gerçekleştirdiği denetleme çalışmalarını sürdürüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri uygulamalar kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait balık pazarındaki işyerlerinin satış, pişirme yerlerinin sağlığa uygunluğu ve hijyen denetimlerini yaptı.
Kış mevsiminin iyiden iyiye hissedildiği bu zamanlarda balık tüketiminin doğal olarak arttığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Belediyemize ait balık pazarında bulunan iş yerlerinin, satışa sundukları balıkların taze ve sağlıklı olup olmadıkları ve uygun şartlarda muhafaza edilip edilmediği konusunda zabıta ekiplerimiz tarafından kontrollerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Balık pazarına günlük gelen balıkların daha satışa sunulmadan kontrolleri yapılmakta, tezgâh öncesi satışa uygun olmayan balıkların satışına müsaade edilmemektedir.” dedi.
Yalım, “Balık pazarının yanı sıra şehrin muhtelif yerlerinde satış yapan seyyar balık satıcıları ile ilgili olarak veteriner kontrollerinin yapılıp yapılmadığı, tüketim açısından sakıncaları olup olmadığı denetimlerini ekiplerimiz tarafından sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait balık pazarından vatandaşların gönül rahatlığı ile balık tüketimlerini yapabileceklerini söyleyen Yalım, seyyar balık satıcılarından kesinlikle alış veriş yapılmaması gerektiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz