Gaziantep'te bayat ekmek toplama ekibi kuruldu

Şehitkâmil Belediyesi, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek için araçla mahalleleri gezip bayat ekmekleri toplayacak bir...

Şehitkâmil Belediyesi, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek için araçla mahalleleri gezip bayat ekmekleri toplayacak bir ekip kurdu. Ekip her gün ilçeyi dolaşıp bayat ekmekleri toplayarak hayvanlara yem olarak değerlendiriyor.
Her gün değişik mahalleleri dolaşıp bayat ekmek toplayan Şehitkâmil Belediyesi ekmek toplama aracı, aylık ortalama 3 ton bayat ekmeğin çöpe gitmesini engelliyor. Belediye, bu uygulamasıyla oluşabilecek israfı önlerken, ekonomiye de katkı sağlıyor.
Belediye’nin bayat ekmek toplama saatleri şöyle: “Pazartesi günleri sabah saat 06.00 ile 15.00 saatleri arasında Atatürk, Pancarlı, Osmangazi ve Güvenevler Mahalleleri. Salı günleri: Fatih, Emek, Gazi, Sarıgüllük, Değirmiçem, Budak, Mücahitler, İncilipınar, Yaprak ve Çakmak Mahalleleri. Çarşamba günleri: Karşıyaka Bölgesi. Perşembe günleri: Çıksorut Bölgesi. Cuma günleri: Gazikent, Belkıs, Burak ve Atakent Mahalleleri. Cumartesi günleri : Küsget Sanayi Sitesi ve ana arterlerin gezilmesi.”
Şehitkâmil Belediyesi’nin bayat ekmek aracı, haftanın 5 günü düzenli olarak bu mahalleleri ve vatandaşların çöp konteynırlarının yanlarına bıraktıkları ekmekleri topluyor. Toplanan bayat ekmekler hayvanat bahçesine ve hayvan barınaklarına veriyor.
Bayat ekmek toplama aracını gören vatandaşlar uygulama karşısında teşekkürlerini dile getirerek, “Böyle bir uygulama başlattıkları için Şehitkamil Belediyesine teşekkür ediyoruz. Evlerimizde ve işyerlerimizde haliyle bayat ekmek kalıyordu. Çöpe atmak istemiyoruz. Ama maalesef mecburiyetten yeri geldiği zaman atıyorduk. Böyle bir israfı önlemeyi uygulamaya koyanlara kutluyoruz.” ifadesini kullandılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz