Gaziantep'te "CeBIT Bilişim Ile Buluşturuyor" Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek "CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı" ve "CeBIT Global Konferans" etkinlikleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek "CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı" ve "CeBIT Global Konferans" etkinlikleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hannover Messe Fuarcılık A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bir otelde düzenlenen "CeBIT Bilişim ile Buluşturuyor" toplantısında, 11-14 Eylül 2014'te İstanbul'da düzenlenecek etkinliklere 20 ülkeden katılımcı, 90 ülkeden de ziyaretçi gelmesinin planlandığını söyledi. Etkinliklere katılacak firmalara KOSGEB ile CeBIT desteği sağlandığını, yeterli sayıda firmaya ulaşılması halinde ise Gaziantep Ticaret Odası'nın da destek vereceğini belirten Özer, "Firmalar çok cüzi rakamlarla kendilerini dünyaya açma fırsatı bulacak" dedi. Türkiye'nin bilişim sektöründe ilerlemeye devam ettiğini dile getiren Özer, "Önümüzdeki dönemde iş yapış şekillerimiz değişecek ve dolayısıyla yaşamımız da değişecek. Makineden makineye olan iletişimler artacak" diye konuştu. Semor AŞ. Genel Müdürü Nezih Kuleyin de gelişen teknoloji içerisinde neyin üretilebileceğinin yakalanması gerektiğini vurgulayarak, "Ürünlerinizin, bilişim teknolojisi ile entegre halinde olması lazım. İşinizi bilişim teknolojisiyle entegre edemezseniz uluslararası rekabette başarılı olma şansınız yok" şeklinde konuştu. Çevredeki ülkelerin Gaziantep'te üretilen ürünlere ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Kuleyin, bu fırsatın bilişim teknolojiyle iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. GTO Meclis Başkanı Ali Yener ise Türkiye'nin teknolojide geç kalmanın sonuçlarını yaşadığını anlattı. Matbaanın Türkiye'ye 300 yıl geç girdiğini anımsatan Yener, şunları söyledi: "Bu durumdan dolayı, geç başlamanın, geç öğrenmenin, geç okumanın ve geç başarabilmenin sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunun arkasına sığınmamak lazım. Fuarlar ve araştırma geliştirme bu anlamda çok önemli. 'Teknoloji üretemiyoruz' demeden çok çalışmamız gerek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: