Gaziantep'te Cumhuriyet Resepsiyonu

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Valisi ve eşi tarafından Cumhuriyet resepsiyonu verildi.Dedeman Otel'de...

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Valisi ve eşi tarafından Cumhuriyet resepsiyonu verildi.

Dedeman Otel'de yapılan resepsiyona ev sahipliği yapan Vali Erdal Ata ve eşi, davetlileri kapıda karşıladı. Davetlilerle tek tek tokalaşan Ata çifti, dana sonra Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve eşi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve eşi ile birlikte masaları gezerek konukların Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

Gecede Cumhuriyet Pastası kesilmeden önce bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata demokrasinin önemine vurgu yaparak, “Çevremizde demokrasi ile yönetilmeyen komşularımız var. Bunlara baktığımız zaman Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunu onun bize armağanının ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu çok daha iyi görebiliriz. Komşu ülkelerde yaşanan sorunlardan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Bu nedenle Cumhuriyete dört elle sarılarak sahip çıkmamız gerekiyor. Diğer yandan gelişmiş ülkelere baktığımız zaman demokrasinin en ileri uygulandığı ülkelerde ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik yönden gelişmenin üst düzeyde olduğunu görebiliriz. İslam ülkeleri arasında da en gelişmiş ülkenin Türkiye olmasının en büyük sebebi, büyük devlet adamı Atatürk’ün tam 89 yıl önce kendisine padişahlık teklif edilmesine rağmen kabul etmeyip, Cumhuriyeti ilan etmesiyle olmuştur. Eğer bugün biz bu topraklarda hür ve özgürce yaşıyorsak, bayrağımız göklerde dalgalanıyor minarelerimizde ezanlarımız okunuyorsa bunu Atatürk ve silah arkadaşların borçlu olduğumuzu asla unutmamamız gerekir. Ben inanıyorum ki bu millet sonsuza kadar Cumhuriyete sahip çıkacak ve yaşatacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Dev Türk bayrağı ile süslenen pasta kesildikten sonra davetliler, onuncu yıl marşı eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: