"Gaziantep'te Değişim Rüzgarı" Yayın Hayatına Başladı

Almanya'da yaşayan Türkleri, ana vatandaki yurttaşları ile buluşturmayı amaçlayan "Gaziantep'te Değişim Rüzgarı" isimli dergi okuyucuları ile buluştu.

Almanya'da yaşayan Türkleri, ana vatandaki yurttaşları ile buluşturmayı amaçlayan "Gaziantep'te Değişim Rüzgarı" isimli dergi okuyucuları ile buluştu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilk sayısında Gaziantep'te kültürel, sanatsal, turizm, sanayi ve ekonomik alanlarda yaşanan değişimlere dair haber ve konukları ile merhaba diyen derginin imtiyaz sahibi gazeteci yazar Ökkeş Toy, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ederek derginin ilk sayısını hediye etti.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in bugün geldiği nokta itibarı ile Türkiye'ye her anlamda katkı sağlayan bir kent haline geldiğini, Avrupa'dan, Uzak Doğu'dan ve Ortadoğu'dan çeşitli ülkelerle tesis ettikleri diyaloglarla bu katkıyı güçlendirdiklerini belirten Başkan Güzelbey, "Yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz başta Almanya olmak üzere bizlerin en güçlü temsilcilerimizdir. Bir zamanlar işçi olarak gittikleri ülkelerde bugün iş adamı, siyasetçi, sanatçı, bilim insanı olarak önemli görevler üstlenen insanımız bizim yansımamızdır" dedi.

Güzelbey, açıklamasında şunları kaydetti:

"Almanya'da yayın hayatına başlayan 'Gaziantep'te Değişim Rüzgarı' adlı derginin içeriği, kentimizde yaşanan değişimleri ve potansiyeli yerli ve yabancı okuyucularla buluşturma yeteneği ile adeta bir rehber niteliği taşımaktadır. Türkçe ve Almanca olarak hazırlanan derginin, Almanya'da yaşayan Gaziantepli hemşehrilerimizin yeni nesile iki dilde kültürlerini öğretme ve yaşatmaları adına iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum. Almanya'da kitap ve dergi bayilerinde kentimizin adını ve kentimizin tanıtımının yer aldığı bilgileri taşıyan 'Gaziantep'te Değişim Rüzgarı' dergisinin yer alması gurur verici."

Reklam
Reklam

Derginin imtiyaz sahibi Ökkeş Toy da, Avrupa'da çeşitli ülkelerde yaşayan yaklaşık 750 bin Gaziantep kökenli vatandaşı kültür ve sanat şemsiyesi altında buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ziyaret sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ökkeş Toy'u kentin yurt dışında tanıtılmasına verdiği katkılardan dolayı tebrik etti.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz