Gaziantep'te doktorun bıçaklı saldırıya uğraması

Aydın Tabip Odası ve sağlık alanındaki sivil toplum örgütleri üyeleri, Gaziantepte Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahisi uzmanı

Aydın Tabip Odası ve sağlık alanındaki sivil toplum örgütleri üyeleri, Gaziantepte Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Aydın Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktor ve sağlık çalışanları adına konuşan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, her gün Türkiye'nin farklı bir ilinde, hekimler ve sağlık çalışanlarının şiddete uğradığını savundu. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın şiddete neden olduğunu iddia eden Atay, "Aşırı hasta yükü, hasta başına ayrılan sürenin kısalığı, emeğin değersizleştirilmesi, hekimlerin 'paragöz' insanlar olarak topluma tanıtılması, sağlıkta yaşanan sorunların nedeninin hekimler olarak gösterilmesi ve en önemlisi hekimlik mesleğinin puana indirgenerek mesleğin onur ve saygınlığının yok edilmeye kalkışılması yaşanan şiddet olaylarının temel nedenidir" dedi.

Reklam
Reklam

-"Olay bizleri derinden üzdü" -

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde sağlık çalışanları ile bir araya gelerek açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı da, Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırıya uğramasının kendileri derinden üzdüğünü belirtti.

Tırpancı, "Bu tür saldırılar tüm sağlık personelinin çalışma koşullarında ve hizmet süresince büyük sıkıntılara yol açmakta, oluşan her şiddet olayı sonrası sağlık çalışanlarımız olumsuz etkilenmektedir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması yapan Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur ise saldırının tüm sağlık personelini yaraladığını ve bu tür saldırıların toplumun sağlığına yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

Okur, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bu kara günümüzde, sağlık camiamıza sahip çıkmalı, sağlık personelinin üzerindeki baskıyı ve iş yükünü değerlendirerek anlayış göstermelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişiliklerin neden olduğu bu şiddetin bitmesini temenni ediyor, acı kaybımız Dr. Ersin Arslan'ın yakınları ve sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: