Gaziantep'te doktorun bıçaklı saldırıya uğraması -Elazığ'da sağlık çalışanları Gaziantep'te bir doktorun hastanede bıçaklanarak, öldürülmesini protesto etti

Elazığ'da sağlık çalışanları, Gaziantep'te bir doktorun hastanede bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Elazığ'da sağlık çalışanları, Gaziantep'te bir doktorun hastanede bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Sağlık Müdürlüğü bahçesinde toplanan müdürlük çalışanları adına konuşan Sağlık Müdürü Dr. Mübin Çetin Dağhan, büyük bir fedakarlık örneği gösterip, canla başla çalışan, hizmet eden, sadece insanlara hizmet etmek isteyen meslektaşlarının hoş olmayacak, menfur saldırılarla şiddette maruz kalmalarını ve öldürülmelerini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Halkın sağlık çalışanlarına değer verdiklerini bildiklerini aktaran Dağhan, "Gerçekten nasıl çalıştığımızı halkımız takdir ediyor ve biz de bunun farkındayız. Değerli halkımızdan bu tür insanlara, bu tür menfur saldırılara, bu tür alçak saldırılara yeltenen insanlara fırsat vermemeleri için gereken desteği hem halkımızdan istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erhan Yılmaz ile sağık çalışanları ise hastanenin avlusunda toplandı. Toplanan çalışanlar adına konuşan Yılmaz, bıçaklanarak hayatını kaybeden uzmanı Dr. Ersin Arslan'a rahmet, ailesine de sağlık çalışanları adına sabırlar diledi.

Geçen yıllarda hekimlik mesleğinin toplum tarafından sevilen, saygı gören, değer verilen bir meslek olduğunu ancak son yıllarda darp edilen, dövülen hatta artık öldürülen bir meslek halini aldığını savunan Yılmaz, yetkililerden ve kanun koyuculardan hekimlik mesleğine karşı yapılan saldırıların önlenmesi açısından yasal düzenlemeler talep ettiklerine sözlerine ekledi.

Alkışlarla olayı protesto eden sağlık çalışanları, Erarslan için okunan duanın ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: