Gaziantep'te doktorun bıçaklı saldırıya uğraması -Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'tebıçaklanarak öldürülen doktorun "sivil şehit" statüsünde değerlendirilmesini talep etti

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktorun, "sivil şehit" statüsünde değerlendirilmesini talep

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktorun, "sivil şehit" statüsünde değerlendirilmesini talep etti.

Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan çok sayıda sağlık çalışanı, sloganlar atarak, Köprübaşı Caddesi'ndeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü.

Burada sağlık çalışanları adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Tabip Odası Başkan Yardımcısı Dr. Eyüp Şelli, Gaziantep'te meslektaşlarına yapılan saldırının tüm hekimlerin kanını dondurduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Doktorların, bir ülkenin en önemli değerleri arasında yer aldığını ifade eden Dr. Şelli, bu tür saldırılara maruz bırakılmasına neden olan sistemin sorgulanması gerektiğini savundu. ASaldırı nedeniyle cılarının büyük olduğunu belirten Şelli, şunları kaydetti:

"Sivil şehitlik kavramının tartışıla geldiği bu günlerde eğer böyle bir rütbe herhangi bir meslekten insana nasip olacaksa, bunu en çok hak eden, bu menfur saldırıya uğrayan meslektaşımız olmalıdır. Genç yaşta insanlığa can vermek için hizmet veren bir hekimin canını almak düşüncesiyle yapılan bu saldırı hekime şiddetin boyutunun bir göstergesi olmaktan çıkarak, ülkedeki tüm hekimlerce terör olayı olarak algılanmaya başlamıştır."

-"Gerekli tedbirler alınmalı"

Dr. Şelli, hekimlerin genel durumu kötü ve kritik olan hastalara müdahale etme konusunda hasta yakınlarının tehditlerinden dolayı korkar hale geldiğini ifade ederek, bu durum hastaların başka merkezlere sevkini artıracağını dile getirdi.

Açıklamanın ardından olayı alkışlarla protesto eden grup, daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan, önceki gün servisteki odasında M.G'nin bıçaklı saldırısına uğramış, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: