Gaziantep'te doktorun bıçaklı saldırıya uğraması -Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'tebir doktorun hastanede bıçaklanarak öldürülmesiniprotesto etti

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te bir doktorun hastanede bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da bir grup sağlık çalışanı, Gaziantep'te bir doktorun hastanede bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen il temsilcisi Mahmut Atçı, yaşanan son olayın "toplumsal şiddetin akıl almaz boyutlara ulaştığının bir göstergesi" olduğunu savundu.

17 yaşındaki bir çocuğun, bir hekimi bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine neden olan psikososyal faktörlerin araştırılması ve bu konuda caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Atçı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı'yla başlattığımız sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların içi maalesef doldurulamamıştır. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddetin, genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanın da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez."

Açıklamanın ardından saldırıyı alkışlarla protesto eden grup, daha sonra dağıldı.

Şanlıurfa Tabip Odası da yaptığı açıklamada saldırıyı protesto ederek, hekimlere yönelik yapılan saldırıların takip edilip, hukuki zeminde gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan, dün servisteki odasında M.G'nin bıçaklı saldırısına uğramış, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz