Gaziantep'te doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi

Genel Sağlık-İş Sendikası Bozüyük Temsilcisi Aynur Yıldız, sağlıkta dönüşümün piyasalaştırma operasyonu olduğunu savundu.

Genel Sağlık-İş Sendikası Bozüyük Temsilcisi Aynur Yıldız, sağlıkta dönüşümün piyasalaştırma operasyonu olduğunu savundu.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddetin, can kaybına yol açacağını sendika olarak dile getirdiklerini ve önlem alınmasını istediklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Sağlıkta dönüşüm programı sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesini, sağlık çalışanlarının sözleşmeli çalıştırılmasını ve uluslararası sağlık tekellerinin azami kar elde etmesini amaçlıyor. Bu program uygulanırken sağlık çalışanlarının emeğinin değersizleştirilmesi ve düşük ücrete mahkum edilmesi isteniyor. Sağlıkta ortaya çıkan tüm sorunların sorumluluğunu çalışanlara yıkmaya çalışıyor. Performansa ayarlı çalışma, sağlık çalışanlarının işlerini severek yapmasını ve mesleki tatmini olumsuz etkilemektedir. Sağlıkta dönüşüm bir piyasalaştırma operasyonudur. Sosyal devlet sağlığı bir hak olarak tanımlıyor ve hakkın garanti edilmesi görevini de devlete veriyordu. Şimdi ise hastalık kişisel bir sorun olarak değerlendiriliyor. Çözümün sorumluluğu hasta bireye bırakılıyor. Hükümet sağlıkta dönüşüm programını terk etmelidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz