Gaziantep'te doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi -Burdur Sağlık Müdürlüğü personeli, doktorlara yapılan saldırıları kınadı

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından öldürülmesi, Burdur'daki sağlık çalışanları tarafından da protesto edildi.

Burdur Devlet Hastanesi acil girişi önünde yapılan basın açıklamasına Burdur Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'nde görev yapan 100'e yakın sağlık çalışanı katıldı.

İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, yaptığı konuşmada, Gaziantep'te yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Hekimlerin kendilerini insanı yaşatmaya adadığına işaret eden Şenbayram, hayatını kaybeden meslektaşlarına Allah'tan rahmet, ailesi ve sağlık camiasına başsağlığı diledi.

Yaşanan acıyı paylaştıklarını dile getiren Şenbayram, şöyle konuştu:

"Şiddet kimden kime karşı ve hangi nedenle olursa olsun asla kabul edilemez. Nitelikli ve özverili sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanları ile sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınları birbirlerinin rakibi, karşıtı, düşmanı değildirler. Hekim, sadece yapılması gerekeni, kanıta dayalı olarak yapmakla yükümlüdür. Tıbbi müdahaleler eksiksiz yapıldığı halde bazen istenilen sonuçlar olmayabilir. Şiddet asla bir hak arama yolu değil, suçtur. Sağlığın korunup geliştirilmesi ile yaşam hakkının kutsallığını savunan ve daha iyi sağlık hizmeti vermek adına özveriyle çalışırken bu tür risklerle belki de en fazla karşı karşıya olan biz sağlık çalışanları, herşeye rağmen sağlık hizmeti bekleyen hastalarımızın bizden hizmet beklediğinin bilincinde ve görevinizin başında olarak bu tür insanlık dışı kabul edilemez olayları tekrar tekrar kınıyoruz."

Reklam
Reklam

Grup, basın açıklamasının sonrasında sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: