Gaziantep'te doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi -İzmir Sağlık Müdürü Özkan: "Zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını, adaletinyerini bulmasını diliyoruz"

İZMİR (A.A) - İzmir Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın

İZMİR (A.A) - İzmir Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesine ilişkin, "Zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasının adaletin yerini bulmasını diliyoruz" dedi.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle İzmir Sağlık Müdürlüğü'nde personelin katılımıyla tören düzenlendi.

Sağlık Müdürü Özkan, törende yaptığı konuşmada, cani ruhlu bir insanın yarattığı terörü bir kez daha yaşamak istemediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarının, insanlar için canla başla çalıştığına dikkati çeken Özkan, "Biz asker, polis değiliz. İnsanlara sağlık dağıtıyoruz ama hasta ruhlu insanlar bizleri bıçaklıyor. Zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını, adaletin yerini bulmasını diliyoruz. Yüreğimize su serpecek, insanların bir daha böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemeyecekleri bir ceza verilmeli" diye konuştu.

Bir insanın, ana babasını tedavi eden doktoru öldürülmesinin anlaşılamaz olduğunu ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"İzmir'de her yerde, tüm sağlık kurumlarında bu acı olay protesto edilecek. İmkanlarınızı ne kadar mükemmel hale getirirseniz getirin, hastane kapısından giren psikopatları değiştiremiyorsunuz. Hangi kaidelere başvurursanız başvurun, hasta ruhlu insanların davranış modelini değiştirmeye göreviniz yetmiyor. Tüm sağlık çalışanları olarak duruş sergileyeceğiz. İzmir'deki tüm sağlık çalışanları, haklı duruşlarından geri adım atmayacaktır. Vatandaşın, sağlık hakkına ulaşmasında sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Cani ruhlu insanların yaptığı hatayı kucağında bebeğiyle hastaneye gelen hastalara fatura edemeyiz. Sağlık çalışanlarının birlikteliğinin bozulmasına meydan vermeyeceğiz."

Reklam
Reklam

Özkan, hekimlerin kolay yetişmediğini, canla başla çalışan doktorların kendini bilmezler tarafından şiddete uğramasının affedilemez olduğunu, hastanelerdeki güvenlik önlemlerini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: