Gaziantep'te doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi -Saldırı, Emet'te doktorlar tarafından protesto edildi

Emet'te, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyesi doktorlar, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti.

Emet'te, Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen üyesi doktorlar, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti.

Emet Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan doktorlar adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Hastane Müdür Yardımcısı Mehmet Düğmeli, toplumsal şiddetin akıl almaz boyutlara ulaştığını savundu.

Hasta yakını 17 yaşındaki zanlının, bir doktoru, bunun ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörlerin önlenmesi ve caydırıcı önlemler alınması gerektiğine işaret eden Düğmeli, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet, genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi, yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek için uğraşan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Bundan sonra yaşanabilecek bu tür olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: