Gaziantep'te Dolandırıcılık Iddiası

Gaziantep'te bir vatandaşı "işe koyma" yöntemiyle dolandırdığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'te bir vatandaşı "işe koyma" yöntemiyle dolandırdığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişiyi cep telefonuyla kendisini Adalet Bakanlığı'nda emekli müsteşar olarak tanıtan ve gerçek ismini gizleyerek başka bir isim kullanan şüpheli tarafından 7 bin TL karşılığında "işe koyma" vaadiyle dolandırılması iddiasıyla ilgili çalışma başlattı.

Polis, şüpheli Ş.T'nin kimliğini tespit ederek, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Şüphelinin emniyetteki sorgusunda, vatandaşı Adliye Sarayı'nda işe koyacağını vaadiyle uzun bir müddet vatandaşı oyaladığı ve bu yolla 7 bin TL'sini dolandırdığını ifade ettiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Elazığ'da bulunan bir vatandaşı iletişim cihazlarını kullanmak suretiyle 10 TL'sini dolandırılmasıyla ilgili de çalışma başlattı.

Polis, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda şüpheli E.G'yi gözaltına aldı. Şüphelinin emniyetteki sorgusunda, vatandaşı cep telefonuyla arayıp yönlendirmesiyle hesabına 10 TL yatırılmasını sağladığı ve şüphelinin bu parayı çekerek açık kimliğini bilmediği bir kişiye verdiği belirtildi.

Ş.T. ve E.G, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Kemal Karagöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: