Gaziantep'te "Enerji Zirvesi" Düzenlenecek

Gaziantep'te, 14 Aralık Cuma günü "Enerji Zirvesi" düzenlenecek.

Gaziantep'te, 14 Aralık Cuma günü "Enerji Zirvesi" düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, zirve Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Programla sürdürülebilir kalkınma yolunda kentin yeni yatırımlar için potansiyel olanakları, geleceğe yönelik vizyonu ve bölgedeki rolünün paylaşılması hedefleniyor.

Etkinlikte Gaziantep'teki küçük ve orta ölçekte işletmeler için yol haritaları, enerji verimliliğinde karlılık konusu, teşvikler, düzenlemeler, yatırım ve yaptırımlar masaya yatırılacak.

Reklam
Reklam

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, zirvede gelişen şehrin enerji alanında gerçekleştirdiği "Ekolojik Kent Projesi", "İklim Eylem Planı" ve daha birçok başarılı projenin tanıtımının yapılacağını ve enerji konusundaki sektör temsilcileriyle buluşturulacağını belirtti.

"Enerji zirvesi, Gaziantep'in enerji hedeflerini oluşturmak ve konuyla ilgili yeni teşvikler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenleniyor" düşüncelerini aktaran Güzelbey, zirvede görüşülecek konulara değindi.

Yeşil Ev Mekanik Kontrol Mühendisi ve Enerji Zirvesi Sorumlusu Ayşegül Tekerekoğlu da zirvede yer alacak firmalarla görüşmelerinin sürdürdüğünü, katılımın yoğun olmasının beklendiğini aktardı.

Tekerekoğlu, zirvede yer almak isteyen firmaların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na başvurabileceklerini kaydetti.

Muhabir: Gaziantep

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: