Gaziantep'te "Etik Kültürü" Konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, tarafından "Etik Kültürü" konulu bir konferans verildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkay Dereli, tarafından "Etik Kültürü" konulu bir konferans verildi.

Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey İlçe Etik Komisyonu'nun öncülüğünde, her yıl 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası etkinlikleri çerçevesinde verilen konferansta konuşan Prof. Dr. Dereli, kamu kurum ve kuruluşlarının etik konusunda dünyaya uyum sağlayabilmek için kendi, 'Etik eko sistemleri'ni kurması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği'ne (AB) uyum çalışmaları çerçevesinde, vatandaşa hizmet etmenin de kendine has şartları bulunduğunu ve bir sistematiğinin olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Dereli, kamu da dahil olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarının kendi etik eko sistemlerini kurmalarını önerdi ve acilen etik liderlerini ile birlikte etik ilkelerini belirlemeleri gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Son yapılan araştırmaların, vatandaşın kamu görevlilerinden bulunmasını istediği iki temel unsurun, "Güler yüz" ve "Dürüstlük" olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dereli, "Adaletin" ise olmazsa olmaz bir beklenti olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Önemli olan, kurallarının belirlenmesi ve etkin olarak işletilmesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Türkay Dereli, ancak bunların gerçekleşmesi halinde insanların kurallara uymasının beklenebileceğine işaret etti.

Prof. Dr. Dereli, Endüstri Mühendisliği disiplininin hizmet (servis), hizmet tasarımı, hizmet yönetimi, hizmet inovasyonu ve hizmet kalitesinin ölçülmesi gibi konulara yoğun olarak odaklandığını ve isteyen tüm paydaşlarla bu konularda işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Prof. Dr. Dereli'yi tebrik ederek, bundan sonraki süreçlerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: