Gaziantep'te, "Ev Ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri" Düzenlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen "Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri" verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen "Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri" verildi. Belediyeden yapılan açıklamada, Çetin Emeç Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde hayvan satıcıları ve besleyenlere çeşitli bilgiler verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yasa gereği ev ve süs hayvanları satışı yapanların eğitim alması gerektiğini bildirdi. Seminer sonunda yapacakları sınavı başarıyla geçenlere sertifika vereceklerini belirten Özsöyler, CITLES raporu olmayanların da hayvan ithali yapamayacaklarını ifade etti. Bu mesleği icra edenlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından CITLES raporu alması gerektiğine dikkati çeken Özsöyler, bu raporda TİB1, TİB2 ve TİB3 raporları kapsamında hayvanların kan ve benzeri numuneleri alındıktan sonra ithal işlemlerinin gerçekleştiğini aktardı Hayvanat bahçesine hayvan ithalatı yaparken kendilerinin de bu işlemleri yerine getirdiğini aktaran Özsöyler, şunları kaydetti: "Bahçeye aldığımız tüm hayvanların kökenlerini, ırklarını, ailesini ve geçmişini araştırıyoruz. Herhangi bir sağlık sorunu var mı?, gideceği ülkede herhangi bir salgın hastalığa yol açar mı? gibi araştırmaları, laboratuvar ortamında yapıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: