Gaziantep’te 'Futbol Nostalji' resim sergisi açıldı

Gaziantep’te daha önce çeşitli futbol kulüplerinde futbol oynayan oyuncuların ve takımların resimlerinin yer aldığı “Futbol...

Gaziantep’te daha önce çeşitli futbol kulüplerinde futbol oynayan oyuncuların ve takımların resimlerinin yer aldığı “Futbol Nostalji” resim sergisi açıldı.
Sankopark AVM’de gazeteci Okan Çelik ile Güven Sert’in organizasyonunda gerçekleşen sergiye eski futbolcu ve teknik adamlar büyük ilgi gösterdi. Aralarında bir dönem Galatasaray, Gaziantepspor, Adanaspor, Ankaragücü, Mersin İdman Yurdu gibi takımlarda forma giyen ünlü futbolcuların da bulunduğu resim sergisi 3 Ekim tarihine kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

ŞARAPSPOR’DA TOP OYNADI, ŞİMDİ İMAM YETİŞTİRİYOR
Gençliğinde Şarapspor takımında futbol oynayan 72 yaşındaki Ali Çöven, şimdi Hasan Hoca İlim ve Eğitim Vakfı’nda imam hatip öğrencisi yetiştiriyor. Gençliğinde futbola çok meraklı olduğunu ifade eden Ali, günde üç maç yaptığını söyledi. Gaziantep’te futbola başladığını ve Gazispor’da futbol bıraktığını belirten Ali, “Karşıyaka’da ve Gazispor’da santrafor, Şehreküstüspor’da da orta saha oynardım. O günlerimiz çok güzeldi. 20 sene oynadım.” dedi.
Küçükken çok iyi bir futbolcu hayranı olduğunu belirten ünlü teknik direktör Sakıp Özberk ise “Ben Talat Özkarslı’ya özenip futbolcu oldum. Ama onun gibi ünlü futbolcu olamadım. Gizli kalmış bir kahraman gibi. 5 -6 sene genç takıma gitmesine rağmen milli takıma seçilemedi. Ama 40 küsur A Milli takımın futbolcusu oldu. O dönemlerde genelde İstanbul takımlarından milli oyuncu seçerlerdi. Anadolu takımlarından pek oyuncu almazlardı. Ama Talat abi A milli takıma seçilmekle herkesin önünü açtı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AYNI KENTTE BÜYÜYÜP BİRBİRLERİNE RAKİP OLDULAR
Nostalji resim sergisinin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden Özberk, “Eski dostları bir araya getirenleri kutluyorum. Hiç görmediğimiz resimleri ve anıları hatırladık. Uzun süre bir arada göremediğimiz insanların hemen bir anda toplanmaları ve geçmişi hatırlamaları çok güzel bir duygu. Yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların sıklıkla yapılmasını arzu ediyorum.” şeklinde konuştu.
Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen eski Gaziantepsporlu Talat Özkarslı, organizasyonu yapanları tebrik ettiğini ifade ederek, “Yıllardır görmediğimiz eski futbolcu arkadaşlarımızı gördük. Eski arkadaşların hepsi bir tarafta. Şehrimiz büyüdü. İnsanların bir araya gelmesi zorlaştı. Bu organizasyon çok iyi oldu. Herkesin nerede olduğunu gördük. Geçmiş hatıralar canlandı.” diye konuştu.
Yıllardır Gaziantep’te değişik takımlarda ve Gaziantepspor’da futbol oynayan Talat Özkarslı ile Sakıp Özberk birbirlerine rakip oldular. Talat Özkarslı Galatasaray’da, Sakıp Özberk ise Gaziantepspor’da futbol oynadı. Sakıp Özberk, Talat Özkarslı’nın çok iyi bir sporcu olduğunu, futbolun yanında basketbol, atletizm ve voleybol gibi spor branşlarında da oynadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz