Gaziantep’te Güzellik Sektörüne Olan İlgi Arttı

Gaziantep’te güzellik sektörlerine olan ilgi günden güne artıyor.Güzellik sektörüne ve masörlük sektörüne olan ilginin günden...

Gaziantep’te güzellik sektörlerine olan ilgi günden güne artıyor.

Güzellik sektörüne ve masörlük sektörüne olan ilginin günden güne artmasıyla SPA Masörler ve Estetisyenler Derneği Gaziantep Şubesi tarafından eğitim semineri verileceği belirtildi. Seminerde hedefin masörleri ve güzellik uzmanlarını bir araya getirmek olduğu ve bu işler ile uğraşanlara masaj, cilt ile ilişkili bilgiler vermek, araştırma ve eğitimi artırmayı hedeflendiği ifade edildi.

SPA Masörler ve Estetisyenler Derneği Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Ayşegül Çelebioğlu, derneğin merkezinin İstanbul olduğunu ve Gaziantep’te bulunan güzellik işi ile uğraşan ve masörleri bu dernek çatısı altında toplayacaklarını ifade etti. Derneğin kuruluş amacından bahseden Çelebioğlu, “10 yıldan bu yana güzellik sektöründe Türkiye’de korkunç bir gelişme başladı. Bu gelişme tabi dolayısıyla tüm illerde de yaşanıyor. Son üç yıldan buyana Gaziantep'te fazlası ile bu sektör ilerlemeye başladı. Tabi bu gelişme yanında olumlu ve olumsuz şeyler oluşmaya başladı. Derneğin amacı zaten yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve olumlu işleri yapmaktır. Dernek olarak yeterli sayıda eğitim vererek insanları daha faydalı olmalarını sağlamaktır. Şuan yaklaşık 43 adet güzellik salonu mevcut bunun yanında hastaneleri sayarsak bu sayı yetmiş seksenleri bulmaktadır. İnsanlar bu sektöre rağbet etmeye başladılar” dedi.

Reklam
Reklam

SPA Masörler ve Estetisyenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kadir Çalışkan ise, “Bu derneğimizi Gaziantep'e hizmet etmek amacıyla kurduk. Derneğimizi Mart ayında kurduk. Masör olarak uzun yıllar hizmet etmeyi düşünüyoruz. Gaziantep'te bir başı boşluk vardı. En büyük isteğimiz bu sıkıntıları gidermek olduğu için böyle bir faaliyette bulunduk. İnsanlar eğitimi iyi olmadan ve yasal mevzuatlarını bilmeden bu işleri yapıyorlar. Biz bu olumsuzlukların önüne geçmek ve bu işle uğraşanları tek adreste toplamayı düşünüyoruz. Herkes bilinçli olarak bu işleri yapmalı, bütün bildiklerini insanlara bilinçli olarak yansıtmalıdır” şeklinde konuştu.

SPA Masaj Terapistleri ve Estetisyenler Derneği Gaziantep Şubesi seminerin, masaj ve cilt ile ilişkili alanlarda araştırma ve eğitimi ayrıca yaygınlaştırmaktır amacıyla 9 Haziran Pazar günü Tuğcan Otel'de yapılacağını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: