Gaziantep'te iş merkezinde yangın: 2 ölü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, iş merkezinde çıkan yangında 3 vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi

Gaziantep'te trikotaj ve konfeksiyon üretimi yapılan bir iş merkezinde sabah saatlerinde çıkan yangında, 2 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de hastanelik oldu.

Olay, saat 10.20 sıralarında Gaziler Caddesi'nde bulunan 3 katlı Hacı Büyükbeşe İş Merkezi'nde meydana geldi. İş merkezinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede yayıldı. İçeriyi kaplayan dumanlar, iş merkezinde paniğe neden oldu. Trikotaj ve konfeksiyon üretimi yapılan işyerlerinde çalışanlar kendilerini dışarı atarken, itfaiye ve sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Dumandan etkilenen birçok kişi ambulansların yanı sıra polis araçları ile hastaneye taşındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bir yandan iş merkezinde bulunanları tahliye etti, diğer yandan da yangına müdahale etmeye başladı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınıp söndürüldü.

Yangında 3 kişinin öldüğü, 45 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ancak öldüğü bildirilen kişilerden biri, yapılan müdahaleyle yeniden hayata döndürüldü.

İSİMLERİ BELİRLENDİ
Aralarında Suriye uyruklu işçilerin de bulunduğu 7'sinin ağır, 45 kişinin yaralandığı yangında, 10 kişinin tedavisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde sürerken; ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor. Yangın nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatılan cadde, soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise, İbrahim Gemici ve Mehmet Alakırık olduğu öğrenildi.

Hasan KIRMIZITAŞ-Ahmet Hamdi ÇİÇEK-Eyyüp BURUN/GAZİANTEP,(DHA)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz