Gaziantep'te IŞİD operasyonu: Canlı bomba öldü, 5 polis yaralı

Güvenlik güçleri IŞİD'e ait bir hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında canlı bomba, üzerinden patlayıcıları infilak ettirip öldü, 5 polis yaralandı. Yaralı polislerden birinin durumu ağır.

Gaziantep'te güvenlik güçleri IŞİD'e ait bir hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında canlı bomba üzerinden patlayıcıları infilak ettirip öldü, 5 polis yaralandı.

Anadolu Ajansı, Beylerbeyi Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda yaralanan polislerden birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Ajansın haberine göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda bir apartmanın 5. katındaki daireye operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat timleri de katıldı.

Reklam
Reklam

Polislerin kapıyı kırıp içeri girdiği sırada patlama meydana geldi.

Çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği olay yerinde, geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamanın olduğu dairede incelemeler sürüyor.

Valilikten açıklamaGaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada ise 2 kadının sağ olarak ele geçirildiği, 3 çocuğun da koruma altına alındığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca hücre evinde "1 Adet 12 Bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 Adet Bilye ile güçlendirilmiş, fünye ile patlatmaya hazır TNT Kalıbı, çok sayıda kaleşnikof tüfek ve mühimmat" bulunduğu belirtildi.