Gaziantep’te Ketem Kanıdları Meme Kanseri Konusunda Bilgilendiriyor

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’ (KETEM) tarafından meme...

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’ (KETEM) tarafından meme kanseri ile ilgili Gaziantepli kadınları bilinçlendiriliyor.

Gaziantep’teki bir alış veriş merkezsinde stant kuran Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne bağlı KETEM uzmanları broşürler dağıtarak kadınlara meme kanseri ile ilgili detaylı bilgilendirdi. Broşür verilen ve bilgilendirilen stant ziyaretçilerine ayrıca pembe kurdele takıldı. Stantta görevli olan Dr. Canan Barazi iki gün açık kalan stantta yaklaşık 8 bin kişiye meme kanseri ile ilgili bilgi verdiklerini belirterek, “Bilindiği üzere, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser meme kanseridir. Ülkemizde yılda en az 20 bin kişinin meme kanseri teşhisi aldığı bilinmekte ne yazık ki olguların büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir. Bu kapsamda her yıl Ekim ayı ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ olarak belirlenmiştir. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığınca ‘Kadınlarda Meme Kanseri Taramaları için Ulusal Standartlar’ geliştirilmiş ve ülkemizde ‘Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından meme kanseri tarama programı yürütülmektedir. Bizimde görevli olduğumuz Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM), Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde 2003 yılı ekim ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştı. Gaziantep KETEM, “Erken teşhis hayat kurtarır!” prensibiyle yola çıkarak meme ve rahim ağzı kanserleriyle ilgili tarama programlarını yürütmektedir. Merkezimizde, 30-65 yaş arası kadınlarda serviks (rahim ağzı ) ve 50-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri tarama ve kontrol programı yürütülmektedir. Kanser taraması kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.

Reklam
Reklam

İlimizde Gaziantep KETEM olarak toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla merkezimize başvuran kişilerin yanında okullar, resmi kurumlar, halk eğitim merkezleri gibi kurumlara ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi, Meme ve Rahim Ağzı Kanseri, Sigara ve Zararları, Beslenme ve Kanser İlişkisi’ konulu eğitim seminerleri düzenliyoruz. Tüm Gaziantepli bayanlara ‘Kanser taramanı yaptır, hayatını kurtar!’ diyerek KETEM Merkezimizde ücretsiz olarak yapılan kanser tarama programına davet ediyoruz. Bugün burada ise Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri çerçevesinde 13-14 Ekim tarihleri arasında M1 Merkez Gaziantep AVM de KETEM standında bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: