Gaziantep'te 'kitap Fuarı' Açıldı

- GAZİANTEP'te, 2'nci Kitap Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törene; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye

- GAZİANTEP'te, 2'nci Kitap Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törene; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Ali Yerlikaya, kentte yaşayan 2 milyon Gaziantepli ve 450 bin göçmeni fuarı ziyaret etmeye çağırdı. Kentte 511 bin öğrencinin eğitim aldığını ve 3 üniversite bulunduğunu hatırlatan Vali Ali Yerlikaya, "Kentimizdeki 2 milyon vatandaşımız ve 450 bin muhacirimizi kitap fuarımıza davet ediyoruz. Kitap almasanız fuarımıza katılan 200 yayınevinin önünden geçseniz zaten kendinizi tutamayarak kitap alacaksınız. Geçen yıl 97 bin olan katılımcı sayısını bugün 500 bin olarak belirliyoruz, bu 500 bin katılımcıyı hep beraber başaracağımıza inanıyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'te 1 hafta boyunca yayınevlerinin ve yazarların yer alacağını, dolayısıyla kentte hafta boyunca edebiyat konuşulacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri tarafından yayınevlerinin stantları gezildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: