Gaziantep'te Milli Tatlı Baklava Için Yoğun Mesai Başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, Gaziantep’in milli tatlısı olan baklavaya olan talep de artmaya başladı. Kan şekeri...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, Gaziantep’in milli tatlısı olan baklavaya olan talep de artmaya başladı. Kan şekeri düşen insanların talep ettiği baklava için üreticiler yoğun mesai yaparak, kapasitelerini artırmaya çalışıyor. Baklavanın hünerli ustaları, sadece Gaziantep’e değil, Türkiye’nin dört bir yanına siparişleri yetiştirebilmek için hummalı bir çalışmanın içerisine girdi.

Mesai kavramı gözetmeden çalışmalarını sürdüren baklava ustaları, daha kaliteli ürünler elde etmek için titizlikle çalışıyor. Gece çalışan baklava ustalarını Ramazan ayında daha yorucu günler bekleyecek. Yoğun telaşı yaşayanların başında gelen İmam Çağdaş Kebap ve Baklava firmasının işletmecisi Burhan Çağdaş, baklava satışlarının artacağına vurgu yaptı. Çağdaş, “Gaziantep’in baklavanın anavatanı olması nedeniyle, Türkiye genelinde özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’den yoğun talep alıyoruz. Buralara baklava yetiştirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayında insanların günlük şeker tüketiminin bulunmaması nedeniyle iftar davetlerinde baklavaya bir yönelme oluyor. Bu da satışları artıran önemli bir faktör.” dedi.

Reklam
Reklam

İsmi baklavayla bütünleşen Güllüoğlu ailesinin üyelerinden Efkan Güllü de kapasite miktarında artışın olacağını dile getirdi. Özellikle bayramın yaklaşmasıyla talebin de paralel olarak arttığını kaydeden Güllü, “Sıcak yaz günlerinin içerisinde, insanları zorlu bir oruç süreci bekliyor. Bizler de bu heyecanla yüzyıllardır Güllüoğlu kalitesiyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Günlerin uzun, sıcaklığın da fazla olması biraz insanları işini zorlaştıracak. Tabi mübarek günlerde uzun süreli oruç, kan şekerinin düşmesine sebep oluyor. Bununla birlikte tatlı ihtiyacı hâsıl oluyor. Bizler de gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki mağazalarımızda insanlara kaliteli ve lezzetli ürünlerimizi, efsane tatlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: