Gaziantep'te "Mutfak Sanatları Akademisi" Açılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yemek kültürüne yeni bir ivme kazandırmak amacıyla "Mutfak Sanatları Akademisi" açacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yemek kültürüne yeni bir ivme kazandırmak amacıyla "Mutfak Sanatları Akademisi" açacak.

Gaziantep mutfağının lezzet değerlerinin yaşatılması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, "Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu"ndan sonra akademi açmak için girişim başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada şehir adı ile anılan tek mutfağın "Gaziantep Mutfağı" olduğunu belirti.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden günü birlik turlarla Gaziantep mutfağını tatmak için gelen insanlar bulunduğunu vurgulayan Güzelbey, "Uçaklarla İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi kentlerden gastronomi turları düzenleniyor. Kentimize gelen insanlar, Gaziantep yemeklerini tattıktan sonra eş ve dostlarına hediyelik baklavalar götürüyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gaziantep'e özgü yemeklerin kent dışında değer bulması ve işi daha profesyonelce yapmak amacıyla akademi açmaya karar verdiklerini aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:

"Böylelikle şehrimizin lezzet değerlerini yaşatırken, bu ününü akademik zeminde de daha geniş kesimlere aktaracağız. Daha önce açtığımız mutfak müzesinde yemek araçlarının tanıtımını ve yemek yapımını anlattık. Aşçılık okulu ile de hem yemek kültürünü yaşatmak hem de ustalar yetiştirmek için adım attık. Akademinin kurulmasında son aşamaya gelindi. Bir ay içerisinde açacağımız okulda, insanların hem yemek yapmasını hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Türkiye'nin her yerinden katılımın mümkün olacağı akademide, başarılı olanlara da sertifika vereceğiz."

Muhabir: Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz