Gaziantep’te Okullara Süt Dağıtımı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul...

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Programı' Gaziantep’te başladı. Haftanın 3 günü 614 okulda 200 bin 500 öğrenciye süt dağıtımı yapılacak dağıtılacak.

Hürriyet İlkokulu'nda düzenlenen programa Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın katıldı.

614 okulda 200 bin 516 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağı bilgisini veren Vali Erdal Ata, yıl sonu itibariyle yaklaşık 2 milyon 33 bin 469 litre sütün dağıtılacağını söyledi. Ata, “Geçen sene başlanan bu uygulama, bu yıl daha düzenli bir şekilde yürütülecek. Çocuklarımızın beslenmelerine katkıda bulunacağı gibi, süt üretici vatandaşlarımıza da bin nebze olsa katkı sağlanmış olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl daha kontrollü bir şekilde süt dağılımı yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, geçen yıl yaşanan olumsuz şeylerin bu yıl yaşanmamasını ümit ettikleri dile getirdi. Serin, “Alerjisi olan öğrencilerimizin ailelerinden dilekçe alarak, her hangi bir olumsuz olayın yaşanmasının önüne geçiyoruz. Süt içmek isteyen, alerjisi olmayan bütün öğrencilere dağıtım olacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından teker teker sınıflar gezilerek çocuklara süt ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz