Gaziantep'te Organik Pazar Kuruldu

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep'te üreticilerin organik ürünlerini doğrudan tüketiciyle uluştırmaları amacıyla kurulan "Şahin Köy Pazarı" hizmete girdi.

GAZİANTEP - Gaziantep'te üreticilerin organik ürünlerini doğrudan tüketiciyle uluştırmaları amacıyla kurulan "Şahin Köy Pazarı" hizmete girdi. Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hizmete giren köy pazarını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşla sohbet etti. Köylülerin ürettikleri ürünleri satacağı bir mekanın Gaziantep'te bulunmadığını ifade eden Tahmazoğlu, mekanların bulunmadığını belirtti. Pazarın, Burç Kavşağına yakın 3 bin 500 metrekare alanda hizmet verdiğini vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti: "Köylü vatandaşlarımız ürünlerini getirip direk tüketiciye sunacak. Yedi bölgeden gelen hemşehri derneklerine de bu pazarda yer verilecek. Türkiye'nin her bölgesinden gelen vatandaşlarımız yetiştirdikleri bölgelerine has ürünleri doğrudan halka satacak. Talep oldukça tezgah sayısını da artıracağız." Kadınlara çağrıda bulunan Tahmazoğlu, yuvalama, dolma, pasta ve benzer ürünleri de pazarda satabileceklerini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: