Gaziantep'te "Sektörel Dış Ticaret Şirketi" Kurma Çalışmaları

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat yapmayan firmaları ihracata yönlendirmek ve destek olmak amacıyla "Sektörel Dış Ticaret Şirketi" kurularak ihracat yapmalarına olanak sağlanacağını bildirdi.

GAZİANTEP Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal, Bartık ve yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Bartık, ziyarette, her üyenin kendileri için kıymetli olduğunu, memlekete hizmet eden herkesi başlarını tacı olduğunu vurguladı. ihracat yapmayan firmaları ihracata yönlendirmek istediklerine dikkati çeken Bartık, şunları kaydetti: "İhracat yapmayan firmaları ihracata yönlendirmek ve destek olmak amacıyla 'Sektörel Dış Ticaret Şirketi' kurularak ihracat yapmalarına olanak sağlanacak. Bu sayede ihracatımız artacak ve 2023'te Gaziantep için belirlenen hedefe ulaşmasına katkı sağlanacaktır. Kentimizi daha da geliştirmek için tüm sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve şehrin faydasına olan projelerde ortak hareket etmesi halinde Gaziantep bugünkü noktadan daha iyi bir konuma gelecektir." Ünal da GTO'nun projelerine destek verdiklerini, kentin sosyal, ekonomik yönden daha da kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti. Gaziantep'te sanayi yapılanmasının bir üst segmente mutlaka geçmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, şehrin ihracat rakamlarındaki artışın çok önemli olduğunu, kentin ihracatının 6 milyar doların üzerine çıkması gerektiğini vurguladı. Ünal, şunları kaydetti: "2023 vizyonunda hükümetin ortaya koyduğu 500 milyar dolarlık hedef içerisinde Gaziantep mutlaka önemli bir pay alması gerekiyor ki 500 milyar doların da yetmeyeceği de aşikar. Ülkemizin ortaya koyduğu vizyon 500 milyar dolarla oynanabilecek bir rol değil. Onun daha üzerine çıkmamız gerekiyor. Bu kiminle olacak? İşadamlarıyla sanayicilerle olacak. Bunları da doğru yönlendirecek, işte az önce bahsettiğiniz projeler. Geçen gün Sanayi Bakanımızın yaptığı açıklama vardı 'Dünyada iki tane ülke kaldı ihracat yapmadığımız'. Bu vesileyle de buna bakarsanız o iki tane ihracat yapılmayan ülkeyi Gaziantep'e yönlendirin onu da Gaziantep yapsın diyoruz. Güzel olur ve bütün dünyaya ihracat yapan bir Türkiye haline dönüşmüş oluruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: