Gaziantep'te Soba Zehirlenmeleri Yüzde 80 Azaldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, kentin büyümesiyle artan yangınların önüne, eğitim ve denetim faaliyetleriyle geçtiklerini bildirdi.  

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, kentin büyümesiyle artan yangınların önüne, eğitim ve denetim faaliyetleriyle geçtiklerini bildirdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, görüşlerine yer verilen Kömürcü, Eğitim ve Denetim Şube Müdürlüğü'nün 2012 yılında 25 bin 402 vatandaşa eğitim verdiğini, 2013 yılında ise bu sayıyı 43 bin 609'a çıkararak bir önceki yıla göre daha fazla kişiyi bilinçlendirdiklerini belirtti. Her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren, Avrupa standartlarına uygun hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının, modern hizmet binası, 240 personel, 37 adet son teknolojik araç ve modern gereçlerle çalıştığını kaydeden Kömürcü, 365 gün 24 saat teyakkuz halinde olduklarını ifade etti. Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar da yaptıkları çalışmalarla Gaziantep'te soba zehirlenmelerinde yüzde 80 azalma görüldüğünü bildirdi. Soba zehirlenmelerinin en fazla yaşandığı illerden birinin Gaziantep olduğunu vurgulayan Koldar, zehirlenmelerin önüne geçmek için "Evimizdeki Sessiz Katile Dikkat" sloganıyla 2013 yılında çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Koldar, "Kış aylarının geride kaldığı şu günlerde düzenlediğimiz eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının meyvelerini verdiğini, ilimizdeki soba zehirlenmelerinde yüzde 80 azalma olduğunu tespit ettik. Altı ayda 40 sosyal tesis, 204 okul, yüzlerce bilboard çalışması, kentin önemli noktalarına stand kurulması, kapı kapı bilgilendirme ziyaretleri yaptık" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: