Gaziantep'te, Telefon Dolandırıcısı Yakalandı

-  GAZİANTEP'te, cep telefonundan aradığı kadını, kendisini 'polis' olarak tanıttıktan sonra dolandıran Mehmet A., polislerin takibi sonucu yakalandı. Gaziantep'te yaşayan G.B., kendisini arayan

- GAZİANTEP'te, cep telefonundan aradığı kadını, kendisini 'polis' olarak tanıttıktan sonra dolandıran Mehmet A., polislerin takibi sonucu yakalandı.
Gaziantep'te yaşayan G.B., kendisini arayan ve 'polis' olarak tanıtan kişiye, 14 bin lira ile 1 altın bileziğini kaptırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine polis çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü'ne ifade veren kadın, cep telefonundan arayan bir kişinin kendisini terör örgütleriyle suçladığını ve bu sırada arkadan telsiz sesi duyduğunu belirterek, "Polis sandığım kişi beni arayınca korkuya kapıldım. Konuşma sırasında telsiz sesleri ve zaman zaman savcı olduğunu söyledikleri kişiye bilgi veriyorlardı. Dedikleri her şeyi yaptım, evde 14 bin lira parayla 1 bilezik olduğunu söyledim. Bir polis göndereceklerini ve kendisine vermemi, operasyon bitince de iade edeceklerini söylediler. Eve bir kişi geldi ve polis kimliği gösterdi, ben de para ve bileziği verdim. Sonra çocuklarıma durumu anlatınca dolandırıldığımızı anladım" dedi.
Şikayet üzerine inceleme başlatan polisler, mağdur kadın G.B.'ye yaptırdığı fotoğraf teşhisi ile eve gelerek para ve bileziği alan kişinin aynı suçtan sabıkalı Mehmet A. olduğunu saptadı. Dün akşam saatlerinde polis tarafından yakalanan Mehmet A., sorgulamasının ardından bu sabah 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: