Gaziantep’te Vergi Haftası Etkinlikleri

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi gelirlerinde artış oranına göre 2009-2011 yılları arasında Türkiye...

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi gelirlerinde artış oranına göre 2009-2011 yılları arasında Türkiye genelinin yüzde 34.74 olduğunu ve Gaziantep’te bu rakamın yüzde 55.71 oranında olduğunu söyledi.

24. Veri Haftası etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi haftası et kinliklerinin önemine değindi. Çember, toplumsal refahın artırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet, tarafsızlık, verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplanmaya çalışıldığını belirterek, “Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vergiye uyumun artırılmasına katkıda bulunmak ve mükellefe kaliteli hizmet sunmak amacıyla yola çıktık. 2005 yılından bu yana mükellef beklentilerini en iyi şekilde cevaplandırabilmek için şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda çalışıyoruz. Mükellef haklarını gözeterek güçlü teknolojik altyapısı ve konusunda uzman personeliyle yüksek kalitede hizmet sunmaya devam etmektedir. Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ile vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması konusu büyük önem taşımaktadır. 1990 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl kutlanan Vergi Haftası’nın 24.’sü bu yıl 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 25 Şubat 2013 tarihinde saat 09.00’da Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına, çelenk konulması ve saygı duruşu ile başlayacak olan kutlama etkinlikleri kapsamında, Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle Başkanlığımız bünyesinde çalışmakta olan personelimize yönelik ‘Kişisel Gelişim Eğitimi’ konulu bilgilendirme konferanslarımız ve İlimiz ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak ilköğretim okullarında verginin önemini anlatan seminerler düzenlenecektir. Vergi Haftası boyunca ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin Vergi Dairesi Başkanlığımızı ziyaret etmeleri sağlanacak olup, yine ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak vergi konulu şiir yarışması düzenlemiştir. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verilecektir. Bununla birlikte, Vergi Haftası süresince alışveriş merkezlerinde vatandaşlara verginin öneminin anlatılması amacıyla stantlar açılacak ve bu stantlarda vergi sistemimizi açıklayan broşür ve kitapçıkların dağıtımı ile Mart ayı başından itibaren kira gelirlerine ilişkin olarak beyannamelerin alınması sağlanacaktır. Bu yıl 24 üncüsünü kutladığımız Vergi Haftası boyunca, yapacağımız etkinliklerde görev alan Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığının her kademesindeki çalışanımıza, etkinliklerimize destek ve katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, meslek odalarının başkan ve yönetim kurulu üyelerine ve vergi ödevlerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getiren mükelleflerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çember, Gaziantep’te her geçen gün vergiye önemin artığını belirterek, “Sanayi şehri olan Gaziantep’te her geçen gün vergi konusunda insanlarımız daha çok hassas davranıyor. Rakamlarda da görüleceği gibi sanayi şehri olan kentimizde vergiye büyük bir önem gösteriliyor. Vergi gelirlerinde artış oranına göre 2009-2011 yılları arasında Türkiye geneli yüzde 34.74 olurken bu rakam Gaziantep’te yüzde 55.71 oranında” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: