Gaziantep'te Yaşayan Suriyelilere Yardım

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyelilere, yatak, battaniye ve giysi yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyelilere, yatak, battaniye ve giysi yardımı yapıldı.

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ile Gaziantep Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince temin edilen 4 bin yatak ve battaniye ile 2 bin 100 giysi, Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi Suriyelilere teslim edildi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Karakaş'ın hazır bulunduğu törende, Suriyeli çocuklar, Suriye ezgileri eşliğinde halay çekti.

Reklam
Reklam

Koordinatör Vali Dalmaz törende, Suriyelilerin yerini, yurdunu, bağını, bahçesini, saray gibi evlerini terk ederek zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

"Millet olarak geçmişte ülkemize sığınanlara her zaman kucak açmışız. Milletimiz şimdi de Suriyelilere yardım konusunda seferber oldu" diyen Dalmaz, Gaziantep'in yardım konusunda her zaman önde olduğunu belirtti.

Suriye'nin çeşitli illerinden Türkiye'ye geçişlerin devam ettiğini ifade eden Dalmaz, şöyle devam etti:

"Öbür taraftan o kadar çok geliş var ki, Hama'dan, Humus'tan ayağında kışlık ayakkabısı, sırtında kışlık elbisesi olmadan bazen yürüyerek bazen de arabalarla Türkiye'ye geliyorlar. El açan ve sığınanlara 'Bizim yerimiz yok, başka kapıya gidin' deme lüksümüz yok. Türk milleti olarak tarihten aldığımız vasıfla, İspanyol Yahudilerini, Macaristan'da zulme uğrayanları, Kuzey Irak'taki insanları, Bulgaristan'da, Bosna Herkes'te ve Çeçenistan'da zulme uğrayanları misafir ettik."

Suriyelilere yardım konusunda herkesin destek verdiğine dikkati çeken Dalmaz, bu konuda bir tebessüm gösterene de küçük bir çocuğun başını okşayanlara da teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da Suriyelilerin kendilerine emanet olduğunu, bunun vebalini bildiklerini söyledi.

Turan, "Bu insanlara her türlü desteği vermeliyiz. Onların derdi, bizim derdimizdir. Bu insanlara kucak açan Gazianteplilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: