Gaziantep'teki Doktor Cinayeti

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından...

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi, Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanlığında yapılan basın açıklaması ile kınandı.

Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Ünsal, oda üyesi doktorlar adına yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının yüzde 75'inin doğrudan şiddete maruz kaldığını, yüzde 100'ünün ise şiddete tanık olduğunu söyledi. "Hasta hakkının doktor dövme ve öldürme hakkı olarak algılandığı bir döneme şahitlik ediyoruz" diyen Ünsal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Başka hiçbir meslek grubuna yönelik bu derecede yoğun bir saldırı görmek ve başka hiçbir meslek odası ya da örgütünden bu kadar sık kınama açıklaması duymak herhalde mümkün değildir. Sağlık çalışanlarına saldıranın yaptığı yanına kar kalıyor, sağlık çalışanı sindikçe siniyor. Bu noktada medyanın ve televizyon dizilerinin de şiddetteki rolünü gözden geçirmek gerekiyor. Doktorlar hastaların rakibi ve düşmanıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sağlıktaki şiddete sıfır tolerans sözde kalmamalı, sağlık

çalışanına saldıranın karşısında hukuken Sağlık Bakanlığımız bulunmalıdır."

Hastanelerde "Sağlık Çalışanı Hakları" birimleri oluşturulması gerektiğini ifade eden Ünsal, bu birimin sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin takipçisi ve müeyyide uygulayıcısı olması gerektiğini kaydetti. Sağlıkta dönüşümün temel taşını hekimlerin oluşturduğunu dile getiren Ünsal, "Biz hekimler topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ünsal, Türk Tabipler Birliğinin saldırıyı kınamak, konuya en yüksek düzeyde dikkat çekmek için yarın ülke genelinde sağlık hizmeti verilmemesi yönünde çağrı yaptığını anımsatarak, "Bu günde hasta yakınlarına bu tür olaylara ilişkin duygularımızı anlatacağız ve görüşlerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. Tüm sağlık camiasına başsağlığı dileklerini sunan Çitil, "İnsan hayatını kurtaran doktorlarımıza yönelik bu tür saldırıları kınıyoruz. Ümit ederiz ki bu son olur ve bir daha böylesine kutsal bir mesleği icra eden doktorlarımıza bu saldırılar gerçekleşmez" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, Şehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nedim Şerefoğlu ve çok sayıda doktorun katıldığı açıklamada, hayatını kaybeden Dr. Arslan'ın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada Arslan'la bir süre birlikte eğitim gördüğü öğrenilen bayan bir doktor gözyaşlarını tutamazken, bazı doktorlar da kollarına siyah kurdele taktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: