Gaziantep'teki doktora bıçaklı saldırı olayı -Iğdır Sağlık Müdürü Yeşilboya: "Hekimlik başlı başına zorbir görevdir, hele cerrah olmak daha zor bir görevdir"

Iğdır Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir

Iğdır Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Hekimlik başlı başına zor bir görevdir, hele cerrah olmak daha zor bir görevdir" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen basın toplantısında grup adına konuşma yapan Yeşilboya, Gaziantep'te iki gün önce hasta yakını tarafından hunharca bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın anısına toplandıklarını belirterek, sağlık çalışanları olarak bu olayı şiddetLe kınadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Fedakarlıklarla çalışan sağlık personeli doktorlanın, çoğu zaman şiddete maruz kaldıklarını dile getiren Yeşilboya, şöyle devam etti:

"Meslektaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu durum maalesef en acı şekli ile bu yaşanan son hadisedir. Hekimlik başlı başına zor bir görevdir, hele cerrah olmak daha zor bir görevdir. Her hasta yakınını memnun etmek zordur. Her ameliyat edilen hastanın kurtarılması imkansızdır. Bu dünyada ölüm varsa ölen de olacaktır. Bu manada halkımızı daha duyarlı olmaya, sağlık çalışanlarının bu ciddi fedakarlıklarını görmeye, bu şiddet olaylarını azaltmaya davet ediyoruz."

Konuşmaların ardından, sağlık çalışanları Gaziantep'te öldürülen doktor meslektaşlarının ansına bir dakikalık saygı duruşundu bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: