Gaziantep'teki doktora bıçaklı saldırı -USÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Şanlı: "Sağlık çalışanlarışiddet sarmalı altında görevlerini yapamamaktadır"

Kars Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği (USÇAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şanlı, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Kalp Damar

Kars Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği (USÇAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şanlı, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili, "Sağlık çalışanları şiddet sarmalı altında görevlerini yapamamaktadır" dedi.

Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleği gereği her türlü zorluğa göğüs geren, sorumluluk bilinciyle hareket eden doktorlara bunun reva görülmemesi gerektiğini belirterek, "Kendini bilime ve insana adamış şifa veren ellere karşı yapılan bu ve benzeri saldırılar hekimlerimize reva mıdır- Maalesef arkadaşımızın hayatını kaybettiği bu çirkin saldırı ilk değildir. Umarım yaşanan bu elim olay son olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu tür olaylara karşı müsemma gösterilmemesi gerektiğini ifade eden Şanlı, şunları kaydetti:

"Şiddete eğilimli kişilerce yapılan saldırılar engellenmeli, bu gibi davranışlar içerisinde bulunan kişilere karşı caydırıcı cezalar verilmelidir. Son yıllarda yapılan anketler göstermektedir ki sağlıkta şiddet gün geçtikçe hızla artmaktadır. Sağlık çalışanları şiddet sarmalı altında görevlerini yapamamaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: