Gaziantep'teki Kaçakçılık Operasyonu

Gaziantep merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 30 zanlıdan 15'i tutuklandı.

Gaziantep merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 30 zanlıdan 15'i tutuklandı.

Suriye'den getirilen kaçak malzemelerin sınırdan tel örgü üzerinden atılarak "sırtçı" tabir edilen kişiler aracılığıyla Karkamış ilçe merkezinde depolanması ve Gaziantep ile Şanlıurfa'da pazarlandığı yönündeki iddia üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Gaziantep, Karkamış ve Nizip ilçe merkezleri ve köyleri ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Niğde merkezinde 64 adreste yapılan aramalarda gözaltına alınanlardan 30'u emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Görevli cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan zanlılardan 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve aralarında bir polis memuru ile daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan bir uzman çavuşun da bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında bulunan diğer zanlıların ise sorgularının devam ettiği ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Gaziantep merkezli 4 ilde önceki gün eş zamanlı düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, aralarında 1 polis ile sınırda görevli 7 askerin bulunduğu 58 kişi gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: