Gaziantep'teki Patlama

Mardin'deki sivil topum örgütleri, Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Mardin'deki sivil topum örgütleri, Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 60'dan fazla insanın da yaralandığını öğrenmenin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

Her kesimin, kirli ellerin amaçlarına ulaşmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Dündar, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Sivillere yönelik her türlü saldırıyı ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz. Bu olay özlemini duyduğumuz barış ve huzur ortamının tesisi için çalışanların emeğine de bir saldırıdır. Bu saldırıyı, çözümü artık kaçınılmaz bir noktaya gelen Kürt sorununa yönelik olumlu çabaların sabote edilmesi için, bazı mihrakların bir sabote girişimi olarak algılıyoruz. Bu aşamada toplumsal sağduyu, en çok gereksinim duyduğumuz olgu olmalıdır. Ülke olarak hepimizin başı sağ olsun diyoruz."

-"Dış bağlantılar araştırılmalı"-

Uluslararası Stratejik Araştırmaları Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de bayram gününde, huzur ve istikrarın sembolü olan Gaziantep'in kana bulandığını kaydetti.

Bayramı kana bulayanları lanetlediklerini, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediklerini ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

"Hepimizi derinden üzen bu olay, terör örgütünün tek başına girişebileceği bir olay değil. Saldırı, özellikle tükenişe geçen Suriye'nin rolü dikkate alınarak araştırılmalıdır. Her zaman olduğu gibi bu olayda da sağduyuya hakim olmalı. Dış bağlantılar araştırılmadan, karşılıklı yapılacak suçlamaların, terörün ekmeğine yağ sürmek ve Gaziantep'te huzursuzluk oluşturmak anlamına geleceğini unutmamalıyız."

Reklam
Reklam

-"Ülke, bayramda sevinç yerine yasa boğuldu"-

Mardin Kadın Eğitim ve İstihdamı Destekleme Derneği Başkanı Seylan Mungan da şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirtti.

Kardeşliğin ön plana çıktığı bu süreçte, yapılan bu saldırının manidar olduğunu vurgulayan Mungan, "İnsanların sevdikleriyle huzur ve mutluluk içinde geçirdiği bir günde, böyle bir saldırının yapılması insanlığa sığmaz. Masum insanları öldürmekle sorun çözülmez. Bu eylemi gerçekleştirenlerin, ülkedeki barış ve huzur ortamını bozmak dışında bir gayeleri olmadığını bir kez daha anlamış bulunuyoruz ve olayı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin ise milli birlik ve beraberliğin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve sivillere yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını belirtti.

Asker, sivil, kadın ve çocuk demeden katliam yapan PKK'nın, vahşi yüzünü Gaziantep'te bir kez daha gösterdiğini ifade eden Alptekin, "Bayramda böyle bir saldırıyı, vahşi insanlardan başka kimse yapamaz. Hele hele sivil ve çocuklara yönelik bir saldırı. Tüm ülke bayramda sevinç yerine yasa boğulmuştur. Bu saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: