Gaziantep'teki Patlama

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Gaziantep'teki bombalı saldırıya ilişkin, Türkiye'de yaşayan, ülkenin havasını soluyan ve suyunu

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Gaziantep'teki bombalı saldırıya ilişkin, Türkiye'de yaşayan, ülkenin havasını soluyan ve suyunu içen herkesin kardeş olduğunu bildirdi.

Gizer, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün birbiri ardına gerçekleştirdiği ve ağırlıklı olarak aralarında çocukların da bulunduğu sivil vatandaşların ölümüne ve yaralanmalarına yol açan saldırılarla çirkin ve karanlık yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü parçalamayı ve toplumda infial yaratmayı hedefleyen kanlı saldırılarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, terörist katillerin ve destekçilerinin er geç hak ettikleri cezayı bulacaklarını vurgulayan Gizer, terörün ve teröre destek veren kaynakların güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları ve devletiyle bütünleşen Türk halkının vereceği mücadeleyle, kısa sürede sonlandırılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

-"Terörün, komple bir mücadeleyi gerektirdiğine inanıyoruz"-

Gizer, Türkiye'yi Ramazan Bayramı'nda yasa boğan, Gaziantep'te bomba yüklü aracın infilak ettirildiği terör saldırısını nefret ve şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te ortaya çıkan tablo tam anlamıyla insanlıkla ilgisi bulunmayan bir terör vahşetidir. Tuzaklama yöntemiyle 'çoluk-çocuk' demeden masum vatandaşlarımızı hedef alan bu hain saldırı, ülke huzurunu bozmaya çabalayan şer güçlerin yeni bir oyunudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ülke huzurunu bozmak ve iç karışıklık yaratmayı hedefleyen bu acımasız teröristlere gerekli cevabı en kısa sürede vereceğine inanıyoruz. Gaziantep ve Hakkari bölgesinde yoğunlaşan saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki tarihinin her sayfası kahramanlıklarla yazılan Türk milleti, bugün de bir avuç teröristin birlik ve bütünlüğümüzü bozmasına izin vermeyecektir. Çünkü Türk Devleti'nin bölünmez bütünlüğü için her Türk vatandaşı kanının son damlasına kadar mücadele azmi ve hırsıyla doludur. Türkiye'de yaşayan, bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini bu ülkeden yiyen herkes kardeştir."

Reklam
Reklam

Ülkenin menfaatleri söz konusu olduğunda geçmişte birlik ve beraberlik içinde verilen mücadelenin bugün de devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Gizer, "Terörün gerçek ve çirkin yüzünü tüm acımasızlığıyla bir kez daha ortaya koyan son saldırılar, hiç kuşkusuz, karanlık güçlerin farklı kisveler altında Türkiye Cumhuriyeti üzerine oynadıkları ne ilk, ne de son oyun olacaktır. ATO olarak, terörün, iç ve dış diplomasiyle birlikte yürütülmesi gereken komple bir mücadeleyi gerektirdiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Emrah Yorulmaz / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: