Gaziantep'teki Patlama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 20 Ağustos'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Patlamanın kırılma noktası yerinde müdahalelerle oldu. Gaziantep, zaten

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 20 Ağustos'ta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Patlamanın kırılma noktası yerinde müdahalelerle oldu. Gaziantep, zaten ortak aklın olduğu bir şehir. Aldığımız tedbirler ve esnafımıza verdiğimiz desteklerin yanında söylem ve eylemlerimizle olayın şokunu atlatmasını bildik" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Güzelbey, Gaziantep halkının patlamanın şokunu çok çabuk atlattığını ve Gazianteplilerin terör ve şiddete alışık bir toplum olmadığını, bu açıdan terörü kentte barındırmayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in ortak akıl platformuyla olayı kısa sürede atlattıklarını hatırlatan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Olayın en sevindirici ve kırılma anı olarak emniyet güçlerimiz, itfaiyemiz ve sağlık ekiplerimiz olaya anında müdahale edip, olayın büyümesini önlediler. Emniyetimiz, aldığı tedbirlerle olayın bir sokak savaşı durumuna dönmesini önledi. Patlamanın kırılma noktası yerinde müdahalelerle oldu. Gaziantep, zaten ortak aklın olduğu bir şehir. Aldığımız tedbirler ve esnafımıza verdiğimiz desteklerin yanında söylem ve eylemlerimizle olayın şokunu atlatmasını bildik."

Gaziantep'te değişik bölgelerden göçle gelen insanlar olmasına rağmen bugüne kadar barış ve sevgi içerisinde bir yaşam sürdürüldüğünü vurgulayan Güzelbey, kentteki birlik ve kardeşliğin bozulması için bu olayda Gaziantep'in seçildiğine işaret etti.

Gaziantep'te hayatın kaldığı yerden devam ettiğini bildiren Güzelbey, bu konuda devlet millet el ele verip hep birlikte yaraları sardıklarını kaydetti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz/ Kemal Karagöz

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: