Gaziantep'teki Patlama-Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirtti.

Tahmazoğlu, önceki gün Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka Polis Merkezi önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığını anımsattı.

Vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Masum insanların canlarına acımasızca kasteden ve Ramazan Bayramı'nın sevincini sabote etmeye yönelik gerçekleştirilen her türlü dini, insani ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırılar asla amacına ulaşmayacaktır. Acımız çok büyük. Bölücü terör örgütü militanları şunu iyi bilmelidir ki, bu tür hain saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini bölmeleri ve parçalamaları asla mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür. Bu hainlere bugüne kadar hak ettiği cezayı verdiği gibi bundan sonrada vermeye devam edecektir."

Tahmazoğlu, 30 yıldır bölücü terörün anaların, babaların yüreklerinde derin yaralar açığını, milletin sabrını zorlayan hain saldırılar karşısında milletin birlik ve beraberliği, vatanın bütünlüğü açısından tek bir yumruk olarak, teröre karşı, el ele, omuz omuza olunduğunun gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu acıların tekrar yaşanmamasını dileyen Tahmazoğlu, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz