Gaziantep’teki Saldırıya Tepkiler

Gaziantep’te 8 kişinin ölümü ve 61 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bölücü terör örgütün bombalı saldırısını değerlendiren...

Gaziantep’te 8 kişinin ölümü ve 61 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bölücü terör örgütün bombalı saldırısını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Esad'ın Sebbiha'sının Suriye'de yaptığını PKK Gaziantep’te yaptı. Gaziantep’te sokağa dökülen vatandaşlarımız sakin olsunlar. Bu oyuna gelinmesin” dedi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki sayfasında Gaziantep’teki olay hakkında yaptığı değerlendirmede “PKK 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Gaziantep’te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Gaziantep’te PKK doğrudan sivil halkı hedef alarak, vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın soğukkanlı olması gerekir. PKK'nın 'devrimci halk savaşı' dediği şeyin, sivil halkı hedef alan katliam planları olduğu görüldü. Bu yeni bir aşamadır. Bu yeni aşama, PKK'nin arkasındaki organizasyonun hedefleriyle uyumludur. Sokakta kaos çıkmasını istiyor PKK. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır. Tek bir vatandaşımız diğerine kem gözle bakmamalıdır. Lanetli olan PKK'dir. PKK'nin halkımızı birbirine düşürme hamlesine dikkat edilmelidir. Terörün doğrudan halkı hedef alması, PKK'nin 'Sebbiha' taktiğine geçişidir. PKK, 'Sebbiha' usulüyle halkımızı doğrudan hedef almaktadır. Bu yöntemle PKK, halkın sokakta birbirine düşmesini hedeflemektedir. Sivil halka saldıran PKK, vatandaşları birbirine düşürmeye çalışıyor” ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Çelik şunları söyledi:

“PKK'nin 'Sebbiha usulü' bu saldırısı, Türkiye’nin iradesinin yani sıra Kürt vatandaşlarımıza savaş açtığını gösteriyor. PKK bu saldırıyla, Kürt vatandaşlarımıza karşı sokakta tepki oluşturmak istiyor. PKK'nın lanetli eylemini, Kürtlere karşı tepkiye dönüştürmek, PKK'nın amacına hizmet eder. PKK'nın asıl amacı vatandaşlarımızım birbirine düşmesidir. Esad'in Sebbiha'sının Suriye'de yaptığını PKK Gaziantep’te yaptı. Gaziantep’te sokağa dökülen vatandaşlarımız sakin olsunlar. Bu oyuna gelinmesin. PKK'nin Kürtlerle ve Kürt meselesiyle bir ilgisi yoktur. Kürtlerin de düşmanıdır. Türk’ün Kürt’le, Kürt’ün Türk’le meselesi yok. Mesele çıkarmak isteyen PKK. Antep'te halka saldırarak bunu hedefliyor. Sağduyulu olalım. PKK artık 'Sebbiha' usulüyle saldırıyor. Sebbiha taktiği, halkı birbirine düşürme taktiğidir. Dirayetle bozacağız bunu.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: