Gaziantep'teki "suç Örgütü" Operasyonu

Gaziantep'teki, "suç örgütü" operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Gaziantep'teki, "suç örgütü" operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, çete kurarak "komisyon" adı altında, aralarında iş adamlarının da bulunduğu kişilerden haraç topladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 6'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

9 zanlı ise işlemlerinin ardından, "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam yaralama, haraç alma, yağma, tehdit ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda ortaya çıkarılan örgütün liderliğini, yaralama suçundan 5 yıl cezaevinde kalarak 2010'da tahliye edildiği belirtilen M.A.Ş'nin yaptığı, örgüt üyeleri arasında 2 kardeşinin de bulunduğu tespit edildi.

-İneğe de el koymuşlar-

Öte yandan evlerinde yapılan aramada 3 tabanca, 4 şarjör, 29 mermi, 2 pompalı tüfek ve 1,5 kilogram esrar ele geçirilen şüphelilerin teknik takip görüntüleri de basınla paylaşıldı.

Görüntülerde, zanlıların dahil oldukları bir alacak verecek meselesinde para alamayınca bir ineğe el koydukları görüldü.

26 Şubat'ta gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Kaan Bozdoğan - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: