Gaziantep'ten Kısa Kısa

"Engelsiz Yürekler 2. Gaziantep Buluşması" programı çerçevesinde çeşitli kentlerden Gaziantep'e gelen engelliler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teşekkür

"Engelsiz Yürekler 2. Gaziantep Buluşması" programı çerçevesinde çeşitli kentlerden Gaziantep'e gelen engelliler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teşekkür plaketi verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Engelsiz Yürekler Gaziantep Buluşması organizasyonunu gerçekleştiren Engelsiz Yürekler Gaziantep Koordinatörü Ramazan Taşkın, geçen yıl ilkini düzenledikleri buluşmaya bu yıl da büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Güzelbey'e katkılarından dolayı plaket verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in tanıtımına büyük katkı sağlayan program kapsamında Zeugma Mozaik Müzesi, Gezegen Evi, Büyükşehir Belediyesi müzeleri, Zeugma tekne turu ve Botanik Bahçesi gezileri yaptıklarını anlatan Taşkın, şunları kaydetti:

"Ülkemizin çeşitli illerinden Gaziantep'e gelen engellilerin yoğun talebi üzerine bu sene programın ikincisini gerçekleştirdik. Bu yılki organizasyon diğerinden daha fazla ses getirdi. Misafirlerimiz Gaziantep'ten ayrılırken 3. Gaziantep buluşmasının yapılmasını istediler. Bizler burada sadece organizasyonu yapıyoruz, bu organizasyonun asıl ev sahipleri yerel yönetimler. Bunların başında da Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey geliyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene de gerekli desteği sağladı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır."

Taşkın, özellikle Zeugma Mozaik Müzesi'nin engellilerin gezebilecekleri formatta düzenlenmesinin memnuniyet yarattığını ifade etti.

Asım Güzelbey de Türkiye'nin dört bir yanından gelen engellilerin 3 gün Gaziantep'te en iyi şekilde ağırlandığını, kentin önemli yerlerini gezdiklerini ifade ederek, "Bu buluşmalar şehrimizin tanıtımında büyük rol oynamaktadır. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gaziantep'in engelsiz yaşanabilir bir il olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Engellilerin Gaziantep'ten mutlu ve sorunsuz ayrılması çok önemli. Her zaman bu tür organizasyonlara destek sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Zirvenin Yıldızları 2012 Yarışması

Zirve Üniversitesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği "Zirvenin Yıldızları 2012 Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, yeteneklerinin farkına varması amacıyla bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmaya, müzik, fotoğraf öykü,resim, makale, icad, kod-yazılım, röportaj ve spor dallarında başvurular oldu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, kategorilerin değerlendirmesinde Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve bilgi işlem biriminin çok titiz davrandığını belirtti.

Düzenlenen törenle ödüllerini alan öğrencilere başarı dileklerini sunan Kısa, yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini bildirdi.

-Toplumsal duyarlılık projeleri

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerine uygulanan Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencileri, "Eğitimde Trafik" konulu projelerini uygulamaya başladılar.

İslahiye Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Halim Gök koordinatörlüğünde yürütülen "Eğitimde Trafik" konulu proje kapsamında, yüksekokul öğrencileri hazırladıkları sunumlarla belirlenen ilköğretim okul öğrencilerinin konuya duyarlı olması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

İlki 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda uygulanmaya başlanan projenin, İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 12 ilköğretim okulunda uygulanacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: